Hoe Vertakkingen In Het Register Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Vertakkingen In Het Register Te Verwijderen
Hoe Vertakkingen In Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Vertakkingen In Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Vertakkingen In Het Register Te Verwijderen
Video: How to Delete leftover Files and Registry Keys of uninstalled Program On Windows 10,8 and 7 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om het register schoon te houden is duidelijk. Dit verlengt de levensduur van uw besturingssysteem en voorkomt dat uw computer vastloopt. Het register kan worden opgeschoond in automatische of handmatige modus.

Hoe vertakkingen in het register te verwijderen
Hoe vertakkingen in het register te verwijderen

Noodzakelijk

Computer met besturingssysteem, Ccleaner-hulpprogramma, basiscomputervaardigheden

instructies:

Stap 1

Er zijn speciale hulpprogramma's voor het automatisch opschonen van het register (bijvoorbeeld Ccleaner). Open het hulpprogramma, zoek naar registerfouten en klik vervolgens op "repareren". Het programma ruimt automatisch sporen van verwijderde programma's op, herstelt fouten en verwijdert onnodige partities, waarna de prestaties van de computer merkbaar zullen verbeteren.

Stap 2

De handmatige modus is handig wanneer de gebruiker specifiek weet welke wijzigingen hij in het register wil aanbrengen: waarden bewerken of enkele takken verwijderen. Om het register handmatig te bewerken, klikt u achtereenvolgens met de linkermuisknop op de knoppen Start - Uitvoeren - Voer het programma uit. Voer in het geopende venster de opdracht "regedit" in en klik vervolgens op OK.

Stap 3

De eenvoudigste register-editor regedit wordt geopend; het is een van de basisprogramma's van het besturingssysteem.

Om naar de vereiste registervertakkingen te zoeken, selecteert u "Bewerken" - Zoek "in het bovenste menu, of drukt u op CTRL + F en voert u in het geopende venster in de zoekbalk in wat u zoekt. Klik vervolgens op de knop Volgende zoeken.

Stap 4

Als de zoekopdracht niet heeft gevonden wat u zocht, drukt u op de F3-knop en het programma gaat naar het volgende zoekresultaat. Wanneer u de gewenste registersleutel hebt gevonden, begint u deze te bewerken. Om de registerwaarden te wijzigen, selecteert u de vereiste regel, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het menu-item "Wijzigen". Klik na het aanbrengen van wijzigingen op OK. Om een registervertakking te verwijderen, selecteert u deze, klikt u met de rechtermuisknop op de vertakking en selecteert u "Verwijderen" in het menu.

Aanbevolen: