Hoe Stuurprogramma's Uit Het Register Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Stuurprogramma's Uit Het Register Te Verwijderen
Hoe Stuurprogramma's Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Stuurprogramma's Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Stuurprogramma's Uit Het Register Te Verwijderen
Video: How to Delete leftover Files and Registry Keys of uninstalled Program On Windows 10,8 and 7 2023, Maart
Anonim

Stuurprogramma's op een computer zijn programma's die worden gebruikt om de juiste interactie van het besturingssysteem met een bepaald aangesloten apparaat te garanderen. Het zijn de oude stuurprogrammaversies die het besturingssysteem "vervuilen". Dit kan leiden tot een onjuiste werking of tot volledige instorting. Daarom is het de moeite waard om het register regelmatig te controleren op oude stuurprogramma's.

Hoe stuurprogramma's uit het register te verwijderen
Hoe stuurprogramma's uit het register te verwijderen

Noodzakelijk

Zelfverzekerd gebruik van een personal computer

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste en meest betaalbare manier is tegenwoordig om het register op te schonen met een speciaal ontworpen hulpprogramma. Een voorbeeld van zo'n programma is "Driver Sweeper".

Dit programma maakt het gemakkelijk om verouderde stuurprogramma's te detecteren en te verwijderen. Bovendien helpt dit hulpprogramma u bij het installeren van nieuwe stuurprogrammaversies.

Deze methode voor het opschonen van het register is de veiligste, omdat het programma u automatisch vraagt om reservekopieën van de stuurprogramma's te maken, zodat u ze in de toekomst zonder problemen kunt herstellen.

Stap 2

Er is ook de zogenaamde "ouderwetse" methode - het handmatig opschonen van het register. Het is een ingewikkelder en zeer gevaarlijk proces. Om het te implementeren, moet u de naam van de bestuurder weten. De naam van de bestuurder kan als volgt worden gevonden:

- Klik met de rechtermuisknop op de regel van het apparaat waarvan u de driver wilt verwijderen;

- Selecteer in het pop-upmenu de regel "Eigenschappen";

- Selecteer in het geopende venster het tabblad "Driver";

- Klik vervolgens op de knop "Details …";

- Een apart geopend venster toont informatie over de stuurprogramma's voor dit apparaat. U hoeft alleen de naam van het stuurprogramma zelf op te schrijven, deze bevindt zich aan het einde van de adresregel van het stuurprogrammabestand (bijvoorbeeld disk.sys). Nadat u de naam van het stuurprogramma hebt gevonden, moet u bellen het register. Dit kan door de volgende handelingen uit te voeren:

- Roep de opdrachtregel op vanuit het menu "Start" (de knop "Uitvoeren …");

- Typ in de opdrachtregel "regedit" en druk op "Enter". Druk in het geopende register op de toetsencombinatie "Ctrl + F" of bel "Zoeken" op het tabblad "Bewerken" van het bovenste menu.

Voer in de zoekbalk de naam van de bestuurder in en druk op "Enter".

Het gevonden bestand of de gevonden regel moet worden verwijderd door op de knop "Verwijderen" op het toetsenbord te drukken, of door de regel "Verwijderen" in het contextmenu te selecteren.

U kunt uw zoekopdracht voortzetten door op de F3-toets op uw toetsenbord te drukken.

Populair per onderwerp