Hoe De Basis Te Hernoemen

Inhoudsopgave:

Hoe De Basis Te Hernoemen
Hoe De Basis Te Hernoemen
Anonim

Korte tijd was het SQL-commando voor het hernoemen van de database opgenomen in de distributies van het MySQL-databasebeheersysteem. Daarom, als u een tevreden gebruiker bent van een van de MySQL-versies, van 5.1.7 tot 5.1.22, dan kunt u het RENAME-commando gebruiken. Sinds versie 5.1.23 is dit commando verwijderd als potentieel gevaarlijk. Als u de database in andere versies wilt hernoemen, moet u een reeks opdrachten gebruiken om een nieuwe database te maken en de oude tabellen erin te kopiëren.

Hoe de basis te hernoemen
Hoe de basis te hernoemen

Noodzakelijk

Toegang tot PHPMyAdmin-applicatie

instructies:

Stap 1

Gebruik de phpMyAdmin-toepassing als u wilt dat alle instructies die nodig zijn om de database te hernoemen, automatisch worden geformuleerd en naar de SQL-server worden verzonden. Deze applicatie wordt door de meeste hostingbedrijven geleverd als een fulltime MySQL-databasebeheertool. Als u de SQL-server lokaal gebruikt, installeer deze dan op uw computer - het is niet moeilijk om een volledig Russified-versie op internet te vinden en nieuwe releases kunnen gratis worden verkregen op de officiële websit

Stap 2

Log in op de phpMyAdmin-toepassing en klik in de lijst met uw accountdatabases in het linkerframe van de interface op de database waarvan u de naam wilt wijzigen. Het programma laadt een pagina met een lijst van tabellen van de geselecteerde database, informatie die daarmee verband houdt en een reeks bedieningsmenu-items.

Stap 3

Selecteer Bewerkingen in het menu bovenaan het rechterframe en phpMyAdmin zal een nieuwe pagina in dat frame laden. Het bevat sets met velden voor drie bewerkingen, inclusief voor het hernoemen van de database.

Stap 4

Geef de nieuwe naam van de database op in de sectie met de kop "Rename the database to" en klik op de knop "OK" in dezelfde sectie. Het programma stelt de benodigde reeks opdrachten samen voor het maken van een nieuwe database met de naam die u hebt opgegeven, waarbij tabellen van de huidige database worden gekopieerd en vervolgens de huidige wordt verwijderd. Aangezien er ook een verwijderbewerking is in de lijst met SQL-commando's, zal phpMyAdmin u om bevestiging vragen - klik op "OK".

Stap 5

Als de versie van SQL-server die wordt gebruikt de syntaxis van de opdracht voor het rechtstreeks hernoemen van de database begrijpt, kunt u de volgende SQL-opdracht gebruiken: RENAME old_name TO new_name; hier is oude_naam de oude naam, nieuwe_naam is de nieuwe. Het voordeel van deze optie is een aanzienlijke vermindering van de uitvoeringstijd van de operatie.

Aanbevolen: