Hoe Bestanden Hernoemen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Hernoemen In Windows 7
Hoe Bestanden Hernoemen In Windows 7

Video: Hoe Bestanden Hernoemen In Windows 7

Video: Hoe Bestanden Hernoemen In Windows 7
Video: Bestanden hernoemen in Verkenner 2024, April
Anonim

Computergebruikers moeten vaak specifieke bestanden hernoemen. In het besturingssysteem Windows 7 zijn er verschillende manieren om een bestand een nieuwe naam te geven.

De naam van een bestand wijzigen in Windows 7
De naam van een bestand wijzigen in Windows 7

Methode één:

Zoek het bestand dat u wilt hernoemen in de gewenste map. Selecteer het bestand, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Naam wijzigen". Verwijder de oude bestandsnaam door op Backspace te drukken. Voer een nieuwe bestandsnaam in. Houd er rekening mee dat u geen tekens "\ /: *?" | "In de bestandsnaam kunt invoeren. Druk na het invoeren op Enter.

Methode twee

Selecteer het gewenste bestand. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Eigenschappen". Zoek de regel waar de extensie (indeling) van het bestand is geschreven. Voer in deze regel de nieuwe bestandsnaam in, evenals het originele of nieuwe formaat. Klik op "Toepassen" en vervolgens op OK.

U kunt het gewenste bestand vinden in het zoekvak in het menu Start. Om dit te doen, typt u de eerste letters van de naam van het bestand dat u zoekt in de zoekbalk en drukt u op Enter. Er verschijnt een lijst met gevonden bestanden met vergelijkbare namen. Hieruit moet u het bestand selecteren dat u wilt hernoemen.

Voor het gemak moet de interfacetaal worden gewijzigd in de taal waarin het bestand de naam krijgt voordat u op het item "Naam wijzigen" klikt.

U moet de bestandsindeling niet wijzigen, tenzij dit nodig is, omdat dit het bestand mogelijk niet opent. Bij gebruik van de tweede methode van hernoemen, kan de bestandsextensie automatisch van de regel worden gewist. Zorg er in dit geval voor dat u de extensie opnieuw invoert. In tegenstelling tot Windows 8 moet in Windows 7 de extensie worden opgegeven in de bestandseigenschappen. De extensie wordt in Latijnse letters geschreven na de bestandsnaam, gescheiden door een punt zonder spaties. Een bestand zonder extensie kan niet worden geopend.

Na het wijzigen van de naam gaat het bestand omhoog of omlaag in de map. Om een bestand te vinden en de juistheid van de ingevoerde naam te controleren, moet u door de inhoud van de map bladeren en het geselecteerde bestand zoeken. Dit is het bestand dat zojuist is hernoemd.

Extra methode voor grafische en tekstbestanden

Naast de beschreven methoden kunnen tekst- en grafische documenten worden opgeslagen onder een andere naam dan een tekst- of grafische editor. Om dit te doen, moet u het bestand openen in een editor. Als de afbeelding in een grafische editor staat, zoals Gimp, Photoshop of Paint. Als het een tekstdocument is, dan in een tekstdocument, bijvoorbeeld Word, WordPad, LibreOffice of Kladblok.

Klik vervolgens op het pictogram in de linkerbovenhoek van de editor. Dit pictogram kan "Bestand" worden genoemd of gewoon een pictogram zijn. Selecteer "Opslaan als" in de vervolgkeuzelijst met acties. Als u gewoon "Opslaan" kiest, wordt het bestand met dezelfde naam opgeslagen. Wis in de regel die verschijnt de bestandsnaam en voer een nieuwe naam in. Selecteer het formaat waarin u het bestand wilt opslaan.

Druk op Enter. Als er een extra venster verschijnt, drukt u ook op Enter. Hiermee wordt een kopie van het bestand gemaakt met een nieuwe naam. Als het bestand met de oude naam niet meer nodig is, kunt u het verwijderen.

Aanbevolen: