Een Point-to-point-netwerk Maken

Inhoudsopgave:

Een Point-to-point-netwerk Maken
Een Point-to-point-netwerk Maken

Video: Een Point-to-point-netwerk Maken

Video: Een Point-to-point-netwerk Maken
Video: Installing a Wireless Link (Point to Point) 2024, Mei
Anonim

Het is mogelijk om twee lokale netwerken op verschillende manieren te combineren. De optie die u kiest, hangt af van uw behoeften en van de apparaten waarmee deze netwerken zijn gemaakt.

Hoe maak je een netwerk aan
Hoe maak je een netwerk aan

Noodzakelijk

Netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Stel dat u twee lokale netwerken moet combineren die zijn gebouwd met draadloze Wi-Fi-routers. Dat wil zeggen, u hebt twee Wi-Fi-hotspots en twee kabelsubnetten.

Stap 2

Analyseer eerst de mogelijkheden van uw routers. Feit is dat de meeste van deze apparaten niet tegelijkertijd met twee draadloze netwerken kunnen werken. Die. u kunt geen Wi-Fi-apparatuur aansluiten op een bestaand toegangspunt en tegelijkertijd een nieuw draadloos netwerk maken.

Stap 3

In dit opzicht is het het meest redelijk om de routers met een netwerkkabel aan te sluiten. Hoogstwaarschijnlijk zal een van hen verbonden zijn met internet. Breng als volgt een bedrade verbinding tussen de routers tot stand: sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de internetpoort (WAN) van apparatuur met internettoegang en het andere uiteinde op de Ethernet-poort (LAN) van een andere router.

Stap 4

Als de eerste apparatuur al verbinding heeft gemaakt met de server van de provider, zorg er dan voor dat de DHCP-functie actief is.

Stap 5

Hoogstwaarschijnlijk bestaat er al een draadloos toegangspunt. Sluit een laptop of computer aan op de tweede router met behulp van de LAN (Ethernet) connector.

Stap 6

Open de instellingen voor dit apparaat. Selecteer in het menu Internet Setup de WAN (Internet)-poort als het belangrijkste ontvangstkanaal voor internetsignalen.

Stap 7

Open het menu Draadloze instellingen. Voor het gemak van het gebruik van een gedeeld netwerk, wordt aanbevolen om dezelfde instellingen in te stellen voor beide draadloze toegangspunten. Pas de parameters van dit netwerk aan zodat ze overeenkomen met de instellingen van de eerste router.

Stap 8

Helaas is er geen garantie dat laptops die op verschillende draadloze toegangspunten zijn aangesloten, op één netwerk met elkaar worden verbonden. Daarom is het beter om gedeelde bestanden op te slaan op computers die met kabels zijn verbonden met routers.

Aanbevolen: