Hoe Maak Je Een Nieuw Bestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuw Bestand Aan
Hoe Maak Je Een Nieuw Bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuw Bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuw Bestand Aan
Video: Les 220 Photoshop - Hoe maak ik een nieuw bestand aan 2024, Mei
Anonim

U hebt onlangs een computer gebruikt. Tot nu toe zijn we alleen bestanden tegengekomen die al zijn gemaakt. En nu heb je een andere taak - je moet een nieuw bestand maken in een programma. Waar te beginnen en hoe het te doen?

Hoe maak je een nieuw bestand aan
Hoe maak je een nieuw bestand aan

instructies:

Stap 1

Maak het bestand via het programma zelf. Voer hiervoor het programma uit. Zoek de taakbalk. Meestal bevindt het zich bovenaan het scherm. Zoek in het tabblad "Bestand" een regel met de woorden: maken (maken) of nieuw (nieuw). Nadat u dit item hebt geselecteerd, maakt het programma een nieuw document aan. Nu moet je het opslaan. Ga opnieuw naar het "Bestand" en selecteer uit de lijst "Opslaan als …" of, als het programma niet Russified is, Opslaan als. Geef vervolgens het pad op om het nieuwe bestand en de naam op te slaan.

Stap 2

U kunt een bestand maken zonder programma's uit te voeren. Ga hiervoor naar de map waar het nieuwe bestand zich bevindt. En klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het scherm. Er verschijnt een hulpmenu voor u. Verplaats de cursor naar de regel "Maken". Ernaast verschijnt een nieuwe lijst met mogelijke opties. Selecteer het gewenste bestandsformaat en klik erop. Het systeem maakt onmiddellijk een nieuw bestand aan. In dit geval knippert de cursor in zijn naam. Dit betekent dat u de naam ervoor kunt wijzigen van de standaardnaam in wat u maar wilt. Maar wees voorzichtig - de extensie moet worden gelaten zoals hij is.

Stap 3

U kunt een nieuw bestand maken door te kopiëren. Zoek hiervoor een vergelijkbaar document. Selecteer het met de muis en druk op de sneltoets Ctrl + C. En druk vervolgens op Ctrl + V. Het systeem maakt een kopie van het bestand. U kunt op andere manieren een kopie maken. Klik met de rechtermuisknop op het bronbestand en sleep, zonder het los te laten, de cursor iets lager en laat los. Selecteer "Kopiëren" in het menu dat verschijnt. Er is nog een andere optie. Klik met de rechtermuisknop op het bestand. Ernaast verschijnt een menu. Selecteer daarin "Kopiëren". Klik vervolgens op een lege plek op het scherm opnieuw met de rechtermuisknop en selecteer "Plakken". Selecteer na het kopiëren het nieuw gemaakte bestand en druk op F2 of klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Naam wijzigen" in het menu. Schrijf een nieuwe naam. Open vervolgens het bestand en verwijder alle inhoud. Om dit te doen, selecteert u alles door op Ctrl + A te drukken. En verwijder met de Del-knop. In dit geval laten sommige programma's nog steeds enkele instellingen van het vorige bestand achter. Om ze kwijt te raken, ga naar "Bestand" en zoek daar Reset. Het programma zal hoogstwaarschijnlijk duidelijk maken of je dit echt wilt doen. Antwoord bevestigend. Sla het bestand na dergelijke manipulaties op.

Aanbevolen: