Hoe Bestanden Uit Onderdelen Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Uit Onderdelen Te Combineren
Hoe Bestanden Uit Onderdelen Te Combineren

Video: Hoe Bestanden Uit Onderdelen Te Combineren

Video: Hoe Bestanden Uit Onderdelen Te Combineren
Video: Excel Draaitabel en draaigrafiek 2024, Mei
Anonim

Veel hulpprogramma's en bestandsbeheerders hebben de functie om bestanden in verschillende delen te splitsen. Met deze functie kunt u grote bestanden overdragen op meerdere media met een kleinere capaciteit. Voor later gebruik moet u de bestanden van de onderdelen opnieuw verbinden. Maar wat als de doelcomputer geen hulpprogramma heeft voor deze taak?

Hoe bestanden uit onderdelen te combineren
Hoe bestanden uit onderdelen te combineren

Noodzakelijk

  • - het recht om de aangesloten bestanden te lezen;
  • - het recht om naar elke map op de schijf te schrijven;
  • - voldoende schijfruimte om het resulterende bestand te vormen.

instructies:

Stap 1

Open een shell-dialoogvenster om programma's uit te voeren. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk. Klik daarna in het menu dat verschijnt op het item "Uitvoeren".

Als het menu dat wordt geopend door op de knop "Start" te drukken, het item "Uitvoeren" niet bevat, schakelt u de weergave ervan in het instellingenvenster van dit menu in. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin "Eigenschappen". Het dialoogvenster Taakbalk en menu Start wordt weergegeven. Ga in dit dialoogvenster naar het tabblad "Menu Start" door er met de muis op te klikken. Klik op de knop "Configureren …". Afhankelijk van de huidige stijl van het menu Start, verschijnt het dialoogvenster Startmenu aanpassen of Klassiek startmenu aanpassen. Klik in het dialoogvenster Startmenu aanpassen op het tabblad Geavanceerd. Schakel in de lijst met parameters van het laatst geopende dialoogvenster de weergave van de opdracht "Uitvoeren" in. Klik op de knop OK in de geopende dialoogvensters.

Stap 2

Start opdrachtprocessor cmd. Typ in het weergegeven dialoogvenster Programma uitvoeren cmd in het tekstvak Openen. Klik OK.

Stap 3

Ga naar de map met de gekoppelde bestanden als ze zich in dezelfde map bevinden. Voer in de console een opdracht in met de naam van het station met de gewenste map, gevolgd door een dubbele punt, en druk op Enter. Dus om naar station D te gaan, moet je de opdracht invoeren:

NS:

Voer de opdracht cd in, gevolgd door het absolute of relatieve mappad. Druk op Enter. Om bijvoorbeeld naar de directory D: / Temp te gaan, voert u de volgende opdracht in:

cd D: / Temp

Je kunt verschillende cd-commando's met relatieve paden invoeren, die achtereenvolgens naar subdirectories gaan.

Stap 4

Bekijk de help voor de kopieeropdracht. Voer de opdracht in de console in:

kopiëren /?

Druk op Enter. Lees de weergegeven tekst. Besteed aandacht aan de opdrachtopties.

Stap 5

Koppel bestanden van onderdelen. Voer een commando in zoals:

kopiëren + + … +

waar, enz. - absolute of relatieve paden naar de bronbestanden, gespecificeerd in de volgorde waarin ze in het door het pad gespecificeerde resultaatbestand moeten worden geplaatst. Dus, om het bestand file1.txt dat zich in de huidige map bevindt, het bestand file2.txt dat zich een niveau hoger bevindt, het bestand bestand3.txt in de hoofdmap van de C-schijf samen te voegen in één bestand result.txt, dat zal worden geplaatst in de huidige map kunt u de opdracht invoeren:

kopieer bestand1.txt +.. / bestand2.txt + C: / bestand3.txt resultaat.txt

Druk na het invoeren van de opdracht op Enter en wacht tot de bestanden zijn gekopieerd. Gebruik indien nodig de parameters van het kopieercommando om bestanden in binaire of ASCII-modus te kopiëren, overschrijfbevestiging uit of geforceerd in te schakelen, enz.

Aanbevolen: