Tijdelijke Bestanden Bekijken

Inhoudsopgave:

Tijdelijke Bestanden Bekijken
Tijdelijke Bestanden Bekijken

Video: Tijdelijke Bestanden Bekijken

Video: Tijdelijke Bestanden Bekijken
Video: Windows Temporary Files – Everything you want to know 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem en de programma's maken tijdens het gebruik bestanden om tussentijdse resultaten op te slaan of om gegevens naar een andere toepassing over te dragen. Tijdelijke bestanden beginnen met ~ en de extensie is meestal.tmp of.temp. Ze worden opgeslagen in systeemmappen.

Tijdelijke bestanden bekijken
Tijdelijke bestanden bekijken

instructies:

Stap 1

Standaard zijn Windows-systeembestanden en -mappen onzichtbaar. Als u XP hebt geïnstalleerd, gaat u vanuit het menu Start naar Configuratiescherm en vouwt u het pictogram Mapopties uit. Ga naar het tabblad "Bekijken".

Stap 2

Vink het vakje aan naast 'Inhoud van systeemmappen weergeven' in het gedeelte 'Geavanceerde opties'. Schakel het selectievakje naast Beveiligde systeembestanden verbergen uit. Verplaats het keuzerondje "Verborgen bestanden en mappen" naar de positie "Toon …". Bevestig door op OK te klikken.

Stap 3

Windows XP heeft ten minste twee mappen voor het opslaan van tijdelijke bestanden. Beide worden Temp genoemd. Er is een verborgen systeemmap in de Windows-map geplaatst. Vouw het pictogram Deze computer uit en ga naar de Windows-map op station C. Zoek de map Temp en open deze om de tijdelijke bestanden te zien die door het systeem zijn gegenereerd.

Stap 4

Voor elk gebruikersprofiel wordt ook een eigen tijdelijke map aangemaakt. Open Documenten en instellingen op de C-schijf en zoek de map met de gebruikersnaam. Ga vervolgens naar de map Lokale instellingen. Omdat dit een systeemmap is, is deze in een lichtere kleur geschilderd, alsof hij half verborgen is. Het bevat de map Tijdelijke internetbestanden en de tijdelijke tijdelijke bestanden van de gebruiker.

Stap 5

Als u Windows Vista gebruikt, vouwt u Vormgeving en persoonlijke instellingen of Mapopties uit in het Configuratiescherm. Ga naar het tabblad "Toon". Vink het vakje aan naast 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' in het gedeelte 'Geavanceerde opties'.

Stap 6

Om de bestanden te bekijken die door het systeem zijn gemaakt, dubbelklikt u op het pictogram "Deze computer" en vervolgens op het pictogram van schijf C. Ga achtereenvolgens naar de mappen Windows en Temp. Een map met tijdelijke bestanden gemaakt door aangepaste programma's is te vinden op C: Gebruikers huidige gebruiker AppDataLocal SettingsMicrosoftWindowsTemp.

Aanbevolen: