Hoe Tijdelijke Bestanden Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Tijdelijke Bestanden Te Herstellen
Hoe Tijdelijke Bestanden Te Herstellen

Video: Hoe Tijdelijke Bestanden Te Herstellen

Video: Hoe Tijdelijke Bestanden Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Vaak zijn er situaties waarin het nodig is om een tijdelijk internetbestand te herstellen of een Microsoft Word-document op te slaan dat verloren is gegaan door een virusaanval of een banale stroomstoring. Er zijn veel programma's die u moet kopen om tijdelijke bestanden te herstellen. Er zijn echter ook verschillende gratis manieren.

Hoe tijdelijke bestanden te herstellen
Hoe tijdelijke bestanden te herstellen

instructies:

Stap 1

Dus als u om de een of andere reden geen tijd had om een tekstdocument op te slaan en de computer plotseling werd uitgeschakeld of het programma gewoon vastliep, geef dan niet op. Probeer het op de volgende manier te herstellen: start de Microsoft Word-toepassing en zoek het menu "Bestand" erin en klik vervolgens op "Openen".

Stap 2

Klik vervolgens op het pijltje naast de knop "Openen" en selecteer "Openen en herstellen". Zoek in hetzelfde venster het document dat u moet herstellen en probeer het te openen. Deze methode werkt ongeveer de helft van de tijd, maar er zijn andere methoden.

Stap 3

Probeer het document gewoon te vinden en te openen vanuit de map met tijdelijke bestanden. Om dit te doen, voert u in de adresbalk het pad in naar de map waarin tijdelijke bestanden zijn opgeslagen. In Windows XP zou het adres bijvoorbeeld zijn: C: Documenten en instellingen Computernaam Lokale instellingen Temp. Als u Windows 7 gebruikt, typt u C: Gebruikers Computernaam AppDataLocalTemp. Dit zijn mappen waarin tijdelijke bestanden van uw computer en gedownload van internet voor een bepaalde tijd worden opgeslagen. Sorteer ze op aanmaakdatum en zoek het bestand waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 4

Onthoud dat tijdelijke tekstbestanden een.tmp-extensie hebben, die moet worden gewijzigd in.doc om te openen. Als Windows 7 op uw computer is geïnstalleerd, hoeft de extensie niet te worden gewijzigd - deze ziet er meteen "normaal" uit.

Stap 5

Om bestanden te herstellen, kunt u ook speciale software gebruiken - Recuva. Met dit programma kunt u tijdelijke en verwijderde bestanden van elk type herstellen. Download het programma, installeer het en voer het uit. Selecteer in het eerste venster het type bestand dat moet worden hersteld: foto, muziek, video, document, e-mail, archief en meer. Selecteer vervolgens de geschatte of exacte (indien bekend) locatie van het bestand. Klik daarna op de knop "Volgende" en wacht terwijl de toepassing zoekt naar alle beschikbare documenten en bestanden, waaronder u degene moet vinden die u nodig heeft. U kunt de lijst met gevonden bestanden ook sorteren op type of datum, zodat het zoeken sneller kan. Selecteer het bestand dat u nodig hebt en klik op de knop "Herstellen".

Aanbevolen: