Tijdelijke Windows-bestanden Verwijderen Delete

Inhoudsopgave:

Tijdelijke Windows-bestanden Verwijderen Delete
Tijdelijke Windows-bestanden Verwijderen Delete

Video: Tijdelijke Windows-bestanden Verwijderen Delete

Video: Tijdelijke Windows-bestanden Verwijderen Delete
Video: How To: Ruimte Vrijmaken Door Oude Updates Te Verwijderen - Windows 10 Schijfopruiming 2024, April
Anonim

Om tijdelijke bestanden in het Windows 7-besturingssysteem te verwijderen, kunt u het standaard hulpprogramma Schijfopruiming gebruiken. Met zijn hulp kunt u niet alleen tijdelijke bestanden opschonen, maar ook items die niet door het systeem worden gebruikt. Bovendien kunt u met deze tool de bewerking uitvoeren zonder gevolgen voor het systeem.

Tijdelijke Windows-bestanden verwijderen delete
Tijdelijke Windows-bestanden verwijderen delete

Noodzakelijk

Schijfopruimingssoftware

instructies:

Stap 1

De Junk Cleanup Utility is niets meer dan het uitvoerbare bestand cleanmgr.exe dat zich in de systeemmap op de C:-schijf bevindt. Het programma biedt verschillende soorten reiniging, in de meeste gevallen zal het voldoende zijn om de standaardmodus te gebruiken. Open hiervoor Windows Verkenner, klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram dat u wilt opschonen en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen" en klik op de knop "Schijfopruiming", die zich naast de afbeelding van de schijfcapaciteit bevindt.

Stap 3

U hebt bijvoorbeeld het station "C:" geselecteerd. U ziet een venster "Schijf C opschonen:". Vink de vakjes aan naast de geselecteerde items in het gedeelte "De volgende bestanden verwijderen" en klik op de knop "OK".

Stap 4

Ga naar het tabblad Geavanceerd en selecteer extra opschoningsopties: u kunt ook de systeemherstelbestanden verwijderen (het laatste herstelpunt blijft op de harde schijf staan). Klik op de knop "Wissen" naast het geselecteerde item.

Stap 5

Om uitgebreide schijfopschoning uit te voeren, moet u de mappen specificeren waarin deze bewerking zal worden uitgevoerd. Klik op het menu "Start", ga naar het gedeelte "Alle programma's", in de map "Accessoires", klik met de rechtermuisknop op de opdrachtregel en selecteer "Als administrator uitvoeren" in het contextmenu.

Stap 6

Voer in het consolevenster de volgende opdracht "cleanmgr / sageset: 7 / d C:" in zonder aanhalingstekens en druk vervolgens op Enter. Vink in het geopende venster de vakjes aan naast de items die moeten worden verwijderd. Klik op de knop "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Stap 7

Om de bovenstaande bestanden en mappen snel op te schonen, moet u een snelkoppeling voor het starten maken, zodat u niet constant de opdrachtregel uitvoert en ook om tijd te besparen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Snelkoppeling maken.

Stap 8

Voer in het geopende venster in het lege veld de volgende uitdrukking "% SystemRoot% System32Cmd.exe / c Cleanmgr / sagerun: 7" in zonder aanhalingstekens.

Stap 9

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Snelkoppeling", klik op de knop "Geavanceerd" en vink het vakje naast "Als administrator uitvoeren" aan.

Stap 10

Klik op OK en voer de nieuw gemaakte snelkoppeling uit.

Aanbevolen: