Hoe Maak Je Een Hart Op Een Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Hart Op Een Toetsenbord
Hoe Maak Je Een Hart Op Een Toetsenbord

Video: Hoe Maak Je Een Hart Op Een Toetsenbord

Video: Hoe Maak Je Een Hart Op Een Toetsenbord
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, April
Anonim

Moderne programma's gebruiken in hun werk tekensets uit een unicode-tabel die meer dan tienduizend tekens bevat. Het is natuurlijk onmogelijk om zo'n aantal letters, cijfers en symbolen op een computertoetsenbord te plaatsen, maar dit betekent niet dat de toegang ertoe is afgesloten voor de gebruiker. Het is niet moeilijk om bijvoorbeeld een hartsymbool uit een unicode-tabel te extraheren en dat kan op verschillende manieren.

Hoe maak je een hart op een toetsenbord
Hoe maak je een hart op een toetsenbord

instructies:

Stap 1

Start de systeemtoepassing Symbol Map. In elke moderne versie van Windows kan dit worden gedaan via het hoofdmenu van het besturingssysteem door de link met dezelfde naam te selecteren in het gedeelte "Systeem" van het subgedeelte "Standaard" van het gedeelte "Alle programma's". In Windows 7 is alles eenvoudiger - druk op de Win-toets, typ "ta" en druk op Enter.

Stap 2

"Symbolentabel" bevat duizenden cellen, waarvan er één het hart bevat dat je nodig hebt. Om niet de hele tabel op te schuiven, stelt u het filter in - selecteer het selectievakje in het selectievakje "Aanvullende parameters" en selecteer vervolgens de regel "Unicode-bereiken" in de vervolgkeuzelijst "Groeperen". Er wordt nog een venster toegevoegd aan het hoofdvenster van het programma, dat de namen van groepen symbolen bevat - selecteer "Symbolen en pictogrammen" erin. Selecteer een hart tussen de notities, emoticons en kaartsymbolen die na het filteren zijn achtergebleven - dubbelklik op de cel in de tabel.

Stap 3

Plaats het pictogram op het klembord door op de knop "Kopiëren" te klikken. Ga vervolgens naar het venster van het programma waarin u dit symbool wilt plaatsen, plaats de invoegcursor op de gewenste positie en druk op de Ctrl + V-toetscombinatie om de inhoud van het klembord te plakken.

Stap 4

Als het hart in een Word-document moet worden geplaatst, in plaats van de tabel met systeemsymbolen, kunt u de analoge in een tekstverwerker gebruiken. Om het op het scherm te roepen, gaat u naar het toepassingsmenu op het tabblad "Invoegen" en selecteert u "Andere symbolen" in de vervolgkeuzelijst "Symbool".

Stap 5

Er is hier geen filtering, maar het is mogelijk om snel naar de gewenste groep symbolen te gaan door deze te selecteren in de vervolgkeuzelijst "Instellen" - stel deze in op "Verschillende symbolen". Klik op de cel met het hart in de tabel en klik op de knop "Invoegen". Het gebruik van deze tabel in plaats van de systeemtabel is handig omdat het na het selecteren van een symbool in de "hitparade" komt en beschikbaar wordt in de vervolgkeuzelijst "Symbool" op het tabblad "Invoegen". Die. de volgende keer dat u het in de tekst invoegt, kunt u het doen zonder de tabel aan te roepen.

Aanbevolen: