Hoe De Grootte In Photoshop Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte In Photoshop Te Vergroten
Hoe De Grootte In Photoshop Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte In Photoshop Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte In Photoshop Te Vergroten
Video: Compositie vergroten in Photoshop 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van de grafische editor AdobePhotoshop zijn werkelijk eindeloos, zelfs superprofessionals bestuderen ze al jaren. Om dit softwareproduct op zijn minst op het niveau van een competente gebruiker onder de knie te krijgen, wees niet bang, begin het klein te leren. Geleidelijk aan bereik je het niveau dat je nodig hebt voor het verwerken van foto's en afbeeldingen, al is het maar voor thuisgebruik.

Hoe de grootte in Photoshop te vergroten
Hoe de grootte in Photoshop te vergroten

instructies:

Stap 1

Open de app, upload de foto. Als je wat kleine aanpassingen gaat maken, met penselen of met een gum werkt, dan moet je soms gewoon de huidige schaal van de afbeelding wijzigen, vergroten, zonder het volume van de afbeelding zelf te vergroten. Gebruik hiervoor de toetsencombinatie "Ctrl +" of "Ctrl-" en de schaal zal snel worden gewijzigd.

Stap 2

Als u het volume van de afbeelding, de resolutie en de lineaire grootte wilt verhogen, selecteert u het menu-item "Afbeelding" op het bovenpaneel en drukt u op de knop "Afbeeldingsgrootte". U kunt het meteen doen met de toetscombinatie "Alt + Ctrl + I".

Stap 3

Het venster weerspiegelt de huidige parameters van uw afbeelding: de grootte in pixels in breedte en hoogte, de lineaire afmetingen van de afdruk, het volume dat deze inneemt. Het venster "Dimensie" geeft alle wijzigingen in de grootte van de afbeelding weer die zijn gekoppeld aan manipulaties om deze te vergroten.

Stap 4

Stel de parameters in die u wilt vergroten: breedte, hoogte of resolutie. Let op de onderstaande selectievakjes: Schaalstijlen, Beeldverhouding behouden, Interpoleren. Vink degene aan die je wilt gebruiken. Als u het vakje "Proporties behouden" aanvinkt, volstaat het om alleen de breedte of hoogte van de afbeelding te wijzigen, de tweede parameter wordt automatisch opnieuw berekend. Met het selectievakje "Interpolatie" kunt u het behoud van verhoudingen tussen drie parameters instellen - resolutie, breedte en hoogte.

Aanbevolen: