Hoe De Grootte Van Virtueel Geheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Virtueel Geheugen Te Vergroten
Hoe De Grootte Van Virtueel Geheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Virtueel Geheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Virtueel Geheugen Te Vergroten
Video: Virtueel geheugen (PAGEFILE.SYS) uitschakelen Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met toepassingen die een grote hoeveelheid RAM gebruiken, worden enkele onnodige bestanden in het virtuele geheugen gedumpt. Dit geheugen is een soort reserve die zich in de loop van de tijd tot de top kan vullen. Voor de gecoördineerde werking van het RAM (in het besturingssysteem) is het noodzakelijk om de waarde van het virtuele geheugen te verhogen.

Hoe de grootte van virtueel geheugen te vergroten
Hoe de grootte van virtueel geheugen te vergroten

Noodzakelijk

Bewerken van virtuele geheugenparameters

instructies:

Stap 1

Voor het besturingssysteem Windows XP wordt het virtuele geheugen gewijzigd via de gelijknamige applet. Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteert u Eigenschappen in de lijst met contextmenu's.

Stap 2

Ga in het geopende venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Geavanceerd". Klik in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Opties".

Stap 3

U ziet een nieuw venster "Prestatie-opties". Klik op het tabblad "Geavanceerd". Klik in het blok "Virtueel geheugen" op de knop "Configureren". In het gedeelte "Totale grootte van het wisselbestand op alle schijven" kunt u de totale waarde van het virtuele geheugen van het systeem zien.

Stap 4

Vink het vakje naast Aangepast formaat aan om een nieuwe waarde in te stellen en klik op de knop Instellen. Let bij het kiezen van een waarde voor virtueel geheugen op de schijf die de drager is van dit type geheugen. Het is het beste om de systeemschijf te gebruiken, omdat: virtueel geheugen is vaker nodig voor het uitvoeren van programma's.

Stap 5

De grootte van het virtuele geheugen moet 1,5 keer de grootte van het RAM-geheugen zijn. Nadat u deze waarden hebt gewijzigd, klikt u drie keer op de knop "OK" en start u uw computer opnieuw op.

Stap 6

Voor Windows Vista en Windows Seven is de installatieprocedure iets anders. Open het venster "Computer" door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad of eenmaal in het menu "Start".

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte van het geopende venster en selecteer "Eigenschappen". Klik aan de linkerkant van het venster "Bekijk basisinformatie over uw computer" op de link "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 8

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op de knop "Opties". Klik vervolgens op de knop "Wijzigen" in het blok "Virtueel geheugen". Verder worden alle instellingen op dezelfde manier gemaakt als in het Windows XP-systeem.

Aanbevolen: