Een Kolom Invoegen In Een Tabel

Inhoudsopgave:

Een Kolom Invoegen In Een Tabel
Een Kolom Invoegen In Een Tabel

Video: Een Kolom Invoegen In Een Tabel

Video: Een Kolom Invoegen In Een Tabel
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, Mei
Anonim

Vanaf 2007 kunnen spreadsheets in Microsoft Office Excel 18278 kolommen per blad in een document bevatten. Er is geen speciale procedure nodig om de volgende kolom rechts van de laatste kolom binnen dit aantal toe te voegen. Verplaats gewoon de cursor naar de volgende lege kolom en begin met het invoeren van gegevens. Er zijn verschillende manieren om extra kolommen links van bestaande tabelkolommen in te voegen.

Een kolom invoegen in een tabel
Een kolom invoegen in een tabel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Start de tabeleditor, open het blad van het gewenste document erin en klik met de rechtermuisknop op de kolom links waarvan u een nieuwe kolom moet toevoegen.

Stap 2

Selecteer in het contextmenu de regel "Invoegen", en Excel toont een klein venster waarin u het vakje naast het opschrift "Kolom" moet aanvinken. Dit kan worden gedaan door met de muisaanwijzer te klikken of door op de "b"-toets te drukken. Klik op de OK-knop of de Enter-toets en de lege kolom wordt aan de tabel toegevoegd.

Stap 3

Deze bewerking kan worden verkort door eerst een kolom te selecteren, in plaats van op een aparte cel erin te klikken. Klik hiervoor eerst met de linker- en daarna met de rechtermuisknop op de kolomkop. Het pop-upcontextmenu heeft ook het item "Invoegen", maar de selectie ervan opent geen extra venster - Excel voegt een lege kolom toe aan de tabel zonder aanvullende vragen.

Stap 4

Als u niet één, maar twee, drie of meer lege kolommen achter elkaar wilt invoegen, selecteert u het vereiste aantal bestaande tabelkolommen. Dit kan worden gedaan door hun titels om te draaien met de linkermuisknop terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Herhaal vervolgens de bewerking die in de vorige stap is beschreven. Er wordt een groep nieuwe kolommen toegevoegd vóór de linkerkolom van het kolombereik dat u hebt geselecteerd.

Stap 5

Op dezelfde manier kunt u tegelijkertijd meerdere niet-opeenvolgende kolommen toevoegen - selecteer de kolommen aan de linkerkant waarvan nieuwe kolommen moeten verschijnen en herhaal de bewerking vanaf de derde stap. In dit geval kunt u ook twee of meer kolommen selecteren, maar dit nummer moet hetzelfde zijn voor elke geselecteerde groep. Dat wil zeggen, als u bijvoorbeeld één kolom selecteert en na drie kolommen zijn er nog twee kolommen, dan geeft Excel een foutmelding weer bij het invoegen.

Aanbevolen: