Een Formule Invoegen In Een Tabel

Inhoudsopgave:

Een Formule Invoegen In Een Tabel
Een Formule Invoegen In Een Tabel

Video: Een Formule Invoegen In Een Tabel

Video: Een Formule Invoegen In Een Tabel
Video: Wiskunde - Formule bij tabel (lineair verband) 2024, April
Anonim

Vaak bevatten tekstdocumenten informatietabellen. Cijfers, tekst, symbolen en afbeeldingen kunnen worden gebruikt om dergelijke tabellen te vullen, en soms moeten fysieke of wiskundige formules in cellen worden geplaatst. Dit is eenvoudig te doen met behulp van de Microsoft Office Word-tekstverwerker.

Een formule invoegen in een tabel
Een formule invoegen in een tabel

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Laad een tekstdocument met een tabel in Microsoft Word en plaats de invoegcursor in de gewenste cel. Ga dan naar het tabblad "Invoegen" van het programmamenu en zoek de knop "Formule" - deze wordt in de uiterst rechtse groep opdrachten geplaatst met de naam "Symbolen". Klik met de muis niet op het label op de knop, maar op het driehoekje rechts ervan - dit opent een vervolgkeuzelijst met een tiental voorbeeldformules. Selecteer degene die het dichtst in de buurt komt van degene die u in de tabel wilt invoegen.

Stap 2

Onmiddellijk na het selecteren van een formule zal de spreadsheetprocessor de bewerkingsmodus inschakelen door de benodigde hulpmiddelen hiervoor op een nieuw menutabblad - "Werken met formules: Constructor" te plaatsen. Breng met hun hulp de geselecteerde formule precies in overeenstemming met wat er in de tabel moet worden geplaatst. Klik vervolgens met de muis buiten het formulevak om de bewerkingsmodus uit te schakelen.

Stap 3

Het gebruik van een vergelijkbare sjabloon is eenvoudiger dan het maken van een formule "from scratch", maar als u besluit alles zelf te doen, opent u in de eerste stap niet de vervolgkeuzelijst, maar klikt u op de inscriptie op de knop "Formule". In dit geval zal de tekstverwerker ook de bewerkingsmodus inschakelen en een tabblad met hulpmiddelen aan het menu toevoegen, maar het formulekader zal leeg zijn.

Stap 4

Als de formule ergens buiten de tabel is gemaakt, kunt u deze naar de gewenste cel slepen en neerzetten. Hiervoor is een rechthoek met drie verticale stippen in de linkerbovenhoek van het formulekader bedoeld - deze verschijnt in de bewerkingsmodus.

Stap 5

Als de formule niet in de daarvoor bestemde cel past, vergroot u de grenzen van deze cel door ze met de linkermuisknop uit te breiden tot de gewenste breedte. Als u de rand van een hele kolom moet verplaatsen, selecteert u alle cellen voordat u deze verplaatst. Om een formule te plaatsen, kunt u verschillende aangrenzende cellen samenvoegen - selecteer ze, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Cellen samenvoegen" in het contextmenu.

Aanbevolen: