Een Reservekopie Maken Van Systeembestanden

Inhoudsopgave:

Een Reservekopie Maken Van Systeembestanden
Een Reservekopie Maken Van Systeembestanden

Video: Een Reservekopie Maken Van Systeembestanden

Video: Een Reservekopie Maken Van Systeembestanden
Video: Reservekopie maken en overzetten - FixjeiPhone.nl 2024, Mei
Anonim

Bijna elke gebruiker van een pc weet hoe belangrijk het is om kopieën te maken van systeembestanden en documenten, maar de meesten ontkennen nog steeds te werken met speciale programma's die het proces van het maken en herstellen van kopieën vergemakkelijken. Een nog kleiner deel van deze gebruikers is op de hoogte van het bestaan van analogen van dergelijke programma's die zijn opgenomen in de standaardset van de lijn van Windows-besturingssystemen.

Een reservekopie maken van systeembestanden
Een reservekopie maken van systeembestanden

Noodzakelijk

Windows Back-upsoftware

instructies:

Stap 1

Wanneer u uw computer uitschakelt, begint het Windows-besturingssysteem met het kopiëren van belangrijke systeembestanden. U bent waarschijnlijk een situatie tegengekomen waarin, als de computer onjuist was uitgeschakeld, het systeem crashte en tijdens het opstarten een lijst met modi op het scherm werd weergegeven, inclusief de regel "Laatst werkende configuratie". Deze modus kan kunstmatig worden geactiveerd door op de F8-toets te drukken terwijl de computer opstart.

Stap 2

Het systeem slaat ook gegevens op over alle geïnstalleerde stuurprogramma's, om dit te controleren, belt u gewoon "Apparaatbeheer". Om het op te roepen, klikt u op het menu "Start", selecteert u vervolgens "Uitvoeren", voert u in het geopende venster de opdracht devmgmt.msc in en drukt u op de Enter-toets. Het venster Apparaatbeheer verschijnt. Dubbelklik op een apparaatpictogram om de eigenschappen ervan te bekijken. Op het tabblad "Stuurprogramma" kunt u de oude versie van het stuurprogramma retourneren door op de knop "Terugdraaien" te klikken.

Stap 3

Een andere optie voor het opslaan van systeembestanden is om de functie Systeemherstel te gebruiken. Met deze functie kunt u uw hardwareconfiguratie opslaan. Voordat u een onbekende versie van het programma installeert, maakt u een kopie van de systeeminstellingen door een herstelpunt te maken. Klik op het menu Start, selecteer Programma's, vervolgens Bureau-accessoires, vervolgens Systeemwerkset en vervolgens Systeemherstel.

Stap 4

Het maken van kopieën van systeembestanden met de mogelijkheid om ze te herstellen is goed geïmplementeerd in het hulpprogramma Windows Backup. Om het te starten, klikt u op het menu "Start", selecteert u "Programma's", vervolgens "Accessoires", vervolgens "Systeemwerkset", het item "Gegevensarchivering". Als een dergelijk item niet bestaat, is het de moeite waard om de Windows-installatieschijf te raadplegen. Plaats de schijf in het station, zoek het ntbackup-bestand via de zoekfunctie of in de map valueadd / msft / ntbackup. Nadat u een back-up van de systeembestanden hebt gemaakt, slaat u ze op flash-media of cd/dvd op.

Aanbevolen: