Hoe De Integriteit Van Systeembestanden Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Integriteit Van Systeembestanden Te Controleren
Hoe De Integriteit Van Systeembestanden Te Controleren

Video: Hoe De Integriteit Van Systeembestanden Te Controleren

Video: Hoe De Integriteit Van Systeembestanden Te Controleren
Video: Hoe de afdekking van de expansietank van een auto te controleren 2024, April
Anonim

Als je besturingssysteem vaak crasht in de vorm van onbegrijpelijke fouten, het systeem zichzelf opnieuw opstart of te traag werkt, dan is het tijd om de systeembestanden te controleren. Systeembestanden kunnen beschadigd raken door het onjuist afsluiten van de computer, stroompieken, het onjuist verwijderen van programma's of blootstelling aan virussen.

Hoe de integriteit van systeembestanden te controleren
Hoe de integriteit van systeembestanden te controleren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" in de hoek van het scherm en voer in de regel "Uitvoeren" het commando cmd in en druk op enter op het toetsenbord. Er wordt een opdrachtpromptvenster geopend. Het verschijnt op een zwarte achtergrond, dus denk niet dat dit een andere systeemfout is.

Stap 2

Typ sfc / scannow bij de prompt en druk op enter. Het systeemhulpprogramma Sfc.exe wordt gestart, dat is ontworpen om systeembestanden te analyseren. Dit programma controleert alle beveiligde bestanden en vervangt, als ongeautoriseerde wijzigingen worden gedetecteerd, het beschadigde bestand door een werkbare kopie uit een speciaal gebied - de cachemap.

Stap 3

Het besturingssysteem van de computer is zo ontworpen dat het in veel gevallen mogelijk is om verwijderde informatie te herstellen, het systeem terug te zetten naar eerdere perioden van gebruik, back-ups te maken, dus als er problemen optreden, raak dan niet in paniek. Als om de een of andere reden de systeemcache is beschadigd (deze bevindt zich op "% system_root% system32dllcache"), voer dan een ander sfc / Purgecache-commando in op de opdrachtregel. Met deze opdracht wordt de cache gewist en wordt er onmiddellijk gecontroleerd.

Stap 4

Als u deze controle nu niet wilt uitvoeren, kunt u instellen dat deze wordt uitgevoerd op het moment van de volgende systeemstart met de opdracht Sfc / Scanonce. Elke keer dat u uw computer opstart, wordt het hulpprogramma uitgevoerd als u Sfc / Scanboot invoert. Nadat het hulpprogramma is voltooid, moet u uw computer opnieuw opstarten. Voer deze procedure minstens eens in de één tot twee maanden uit en uw besturingssysteem zal lang en zonder onderbrekingen werken.

Stap 5

probeer in de toekomst als laatste redmiddel reservekopieën te bewaren van alle informatie die op lokale schijven van uw computer is opgeslagen, aangezien de situaties compleet anders kunnen zijn.

Aanbevolen: