Hoe Twee Sata-schijven Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Sata-schijven Te Installeren
Hoe Twee Sata-schijven Te Installeren

Video: Hoe Twee Sata-schijven Te Installeren

Video: Hoe Twee Sata-schijven Te Installeren
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

SATA (Serial Advanced Technology Attachment) is een afkorting voor de interface voor gegevensuitwisseling die wordt gebruikt om informatie te lezen en te schrijven naar harde schijven van computers. Het fundamentele verschil tussen deze standaard en de eerder gebruikte IDE-interface (Integrated Drive Electronics) is de parallelle, niet seriële, gegevensoverdracht. Vanuit het oogpunt van de technologie van het installeren van twee harde schijven met behulp van de SATA-interface, is de procedure aanzienlijk vereenvoudigd in vergelijking met harde schijven op de IDE-bus.

Hoe twee sata-schijven te installeren
Hoe twee sata-schijven te installeren

Noodzakelijk

Twee SATA-signaalkabels en acht machineschroeven

instructies:

Stap 1

Bereid de aansluitkabels en montagematerialen voor - zonder twee SATA-kabels en ten minste zes schroeven heeft het geen zin om de installatieprocedure voor de harde schijf te starten.

Stap 2

Sluit het besturingssysteem af en koppel de systeemeenheid los van het netwerk - trek de stekker uit het stopcontact of zet de schakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid uit. In dit geval heeft de eerste optie de voorkeur, als een meer radicale.

Stap 3

Verwijder beide zijpanelen van de systeemeenheid - u hebt van beide kanten toegang nodig om de geïnstalleerde harde schijven met schroeven vast te zetten. De zijpanelen worden meestal met twee schroeven aan de achterkant van het chassis bevestigd en worden losgemaakt van het chassis door ongeveer vijf centimeter terug te schuiven.

Stap 4

Zoek de sleuven voor het aansluiten van SATA-kabels op het moederbord en selecteer twee sleuven voor de geïnstalleerde harde schijven op het chassis van de systeemeenheid. Ga in dit geval uit van de lengte van de verbindingskabels - de afstand van het geselecteerde compartiment tot de sleuven op het moederbord mag niet te groot zijn.

Stap 5

Installeer beide harde schijven in de geselecteerde sleuven met de connectoren naar het moederbord gericht. Zet de harde schijven aan beide kanten vast met schroeven.

Stap 6

Sluit elk van de harde schijven aan met een SATA-kabel om SATA-slots op het moederbord vrij te maken. Het zal niet moeilijk zijn om de stekker correct in te steken - hij is uit balans en het is bijna onmogelijk om het verkeerd te doen. In tegenstelling tot IDE-interfaces maakt het niet uit welke van de harde schijven op welke poort u aansluit, net zoals het niet nodig is om jumpers op harde schijven dienovereenkomstig in te stellen.

Stap 7

Sluit de vrije connectoren van de powerbus aan op de corresponderende ingangen op elk van de harde schijven.

Stap 8

Sluit de netwerkkabel aan en zet de computer aan - in de regel zijn bij het aansluiten van twee SATA-harde schijven geen extra instellingen in het BIOS vereist. Zie je beide nieuwe harde schijven in de standaard bestandsbeheerder van het besturingssysteem van de computer, dan is de installatie goed verlopen en kun je de zijpanelen van de systeemeenheid vervangen.

Aanbevolen: