Hoe De SATA-driver Op Een Laptop Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De SATA-driver Op Een Laptop Te Installeren
Hoe De SATA-driver Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe De SATA-driver Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe De SATA-driver Op Een Laptop Te Installeren
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, April
Anonim

Tijdens de installatie van relatief oude besturingssystemen op mobiele computers kunnen er problemen zijn met het identificeren van harde schijven. Om deze problemen op te lossen, moet u extra stuurprogramma's installeren.

Hoe de SATA-driver op een laptop te installeren
Hoe de SATA-driver op een laptop te installeren

Noodzakelijk

  • - dvd-schijf;
  • - Ultra-ISO.

instructies:

Stap 1

De beste optie is om de vereiste stuurprogramma's in het installatiepakket op te nemen. Ga om te beginnen naar de officiële website van de ontwikkelaars van uw mobiele computer. Zoek en download SATA harde schijf drivers. Pak de bestanden uit het gedownloade archief uit.

Stap 2

Zoek nu de installatieschijfkopie van Windows XP. Als je al zo'n schijf hebt, download en installeer dan het Ultra ISO-programma. Gebruik het om een virtuele afbeelding van deze dvd te maken.

Stap 3

Gebruik hetzelfde programma om de inhoud van de resulterende afbeelding te wijzigen. Maak een aparte map in de hoofdmap. Gebruik alleen Latijnse letters bij het kiezen van een naam voor deze map. Kopieer de bestanden die nodig zijn om de harde schijf te identificeren tijdens de installatie van het besturingssysteem naar deze map.

Stap 4

Schrijf de resulterende bewerkte afbeelding naar een nieuwe schijf. Gebruik hiervoor het programma ISO File Burning. Voer het uit, selecteer het gewenste dvd-station en geef de opnamesnelheid op. Klik op de knop "ISO-bestand" en selecteer de bewerkte ISO-image van de installatieschijf.

Stap 5

Klik op de knop "ISO branden" en wacht terwijl het programma de vereiste acties uitvoert. Plaats nu de resulterende schijf in het dvd-station van uw mobiele computer. Zet de laptop aan en houd de F8-toets ingedrukt.

Stap 6

Selecteer Interne dvd-rom nadat het venster Quick Change Boot Device verschijnt. Nadat de voorbereiding van de systeeminstallatiebestanden is voltooid, verschijnt er een bericht dat er geen harde schijven zijn gevonden. Druk op de F2-knop of een andere gespecificeerde toets. Navigeer naar de map op het station waar u de stuurprogramma's hebt gekopieerd.

Stap 7

Wacht tot de geselecteerde bestanden zijn geïnstalleerd en de harde schijf is geïdentificeerd. Ga verder met de normale installatie van het besturingssysteem.

Aanbevolen: