Hoe Twee Besturingssystemen Op één Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Besturingssystemen Op één Schijf Te Installeren
Hoe Twee Besturingssystemen Op één Schijf Te Installeren

Video: Hoe Twee Besturingssystemen Op één Schijf Te Installeren

Video: Hoe Twee Besturingssystemen Op één Schijf Te Installeren
Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2024, Mei
Anonim

U kunt meer dan één besturingssysteem op één computerschijf installeren, maar zoveel als u wilt. Meestal zijn twee besturingssystemen op één computer voldoende voor games en werk. Bovendien is het heel goed mogelijk om dergelijke systemen te combineren met verschillende architectuur zoals de Windows-familie en Linux-achtige systemen. Bij deze combinatie van systemen is het noodzakelijk om de harde schijf eerst in partities te partitioneren. De installatie van het tweede besturingssysteem op de schijf begint niet voordat de Acronis OS Selecter-bootloader is geïnstalleerd. Dit hulpprogramma plaatst een menu in het opstartgebied van de schijf om alle beschikbare computersystemen te selecteren.

Hoe twee besturingssystemen op één schijf te installeren
Hoe twee besturingssystemen op één schijf te installeren

Noodzakelijk

Partition Magic-toepassing, Acronis OS Selecter-hulpprogramma, OS-opstart-cd

instructies:

Stap 1

Voordat u het tweede besturingssysteem op uw computer installeert, moet u de benodigde ruimte op uw harde schijf ervoor toewijzen - een nieuwe partitie. Gebruik hiervoor de toepassing Partition Magic of gebruik het ingebouwde fdisk-hulpprogramma van het systeem zelf.

Stap 2

Het bestandssysteem van de nieuwe partitie moet overeenkomen met de architectuur van het besturingssysteem dat u samen met het bestaande systeem wilt installeren. NTFS- en FAT-32-bestandssystemen zijn bijvoorbeeld gebruikelijk voor Windows-besturingssystemen en voor Linux is het de moeite waard om een van de Ext2fs-bestandssysteemvarianten in te stellen.

Stap 3

Nadat u een aparte partitie voor het nieuwe besturingssysteem hebt geselecteerd, installeert u het hulpprogramma Acronis OS Selecter loader op uw computer. Dit hulpprogramma biedt de gebruiker in het grafische menu de mogelijkheid om alle geïnstalleerde besturingssystemen op deze computer te selecteren.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op nadat u Acronis OS Selecter hebt geïnstalleerd. Bij een nieuwe start ziet u een menu waarin u opstartopties kunt selecteren: uw besturingssysteem of opstarten vanaf diskette. Nadat u het tweede besturingssysteem op uw computer hebt geïnstalleerd, wordt er nog een item in dit menu weergegeven. U kunt dus uit de twee geïnstalleerde systemen het systeem kiezen dat u op dit moment nodig heeft, en het installatieprogramma zal het precies downloaden.

Stap 5

Start het nieuwe besturingssysteem opnieuw op en installeer het op de gebruikelijke manier vanaf de opstart-cd. Na het installeren van het tweede besturingssysteem op een nieuwe boot, verschijnt het bootloader-selectiemenu op het scherm. Selecteer met de muis het besturingssysteem dat u nodig heeft en dat u wilt laden. U hebt nu twee besturingssystemen op dezelfde schijf geïnstalleerd.

Aanbevolen: