Hoe Twee Besturingssystemen Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Besturingssystemen Te Installeren
Hoe Twee Besturingssystemen Te Installeren

Video: Hoe Twee Besturingssystemen Te Installeren

Video: Hoe Twee Besturingssystemen Te Installeren
Video: 2 Installeren pfSense Windows 2016 Server en Windows 10 Pro 2024, Mei
Anonim

Om de prestaties van een groot aantal programma's te garanderen, wordt aanbevolen om meerdere besturingssystemen te installeren. Meestal zijn deze systemen Windows XP en Seven.

Hoe twee besturingssystemen te installeren
Hoe twee besturingssystemen te installeren

Noodzakelijk

Windows-installatieschijven

instructies:

Stap 1

Het wordt aanbevolen om eerst het besturingssysteem Windows XP te installeren en daarna Seven. Deze volgorde maakt het gemakkelijker om het OS-selectiemenu aan te passen wanneer de computer opstart. Begin met het installeren van het besturingssysteem Windows XP.

Stap 2

Selecteer de gewenste harde schijfpartitie en formatteer deze. Na het voltooien van het installatieproces van Windows XP, bereidt u uw harde schijf voor om het tweede besturingssysteem te hosten. Installeer het Partition Manager-programma. Het is alleen nodig om het te gebruiken als u een nieuwe schijfpartitie moet maken zonder het volume dat u gaat verdelen te formatteren.

Stap 3

Start het programma en ga naar het menu "Wizards". Selecteer "Snel aanmaken sectie". Geef het volume van de harde schijf op waarvan u de vrije ruimte wilt scheiden. Klik volgende". Geef de grootte van de toekomstige sectie op. Het installeren van het Windows Seven-besturingssysteem en een aantal van de meest populaire programma's kan tot 40 GB duren.

Stap 4

Selecteer het bestandssysteemtype van de toekomstige lokale schijf. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien. Wacht tot het maken van de nieuwe partitie is voltooid.

Stap 5

Installeer nu het besturingssysteem Windows Seven. Formatteer natuurlijk in ieder geval niet de harde schijfpartitie waarop Windows XP is geïnstalleerd. Start uw computer opnieuw op nadat de installatie van Windows Seven is voltooid. Zoals u kunt zien, is er geen venster om het besturingssysteem te kiezen om op te starten.

Stap 6

Laad het besturingssysteem Windows 7. Open het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op het menu "Computer". Ga naar Eigenschappen. Selecteer aan de linkerkant van het menu dat wordt geopend het menu "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 7

Ga naar het tabblad Geavanceerd, zoek het submenu Opstarten en herstellen en klik op de knop Opties. Zoek het item "Een lijst met besturingssystemen weergeven" en activeer het. Klik op de knop "OK" om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: