Hoe Twee Windows-besturingssystemen Op één Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Windows-besturingssystemen Op één Computer Te Installeren
Hoe Twee Windows-besturingssystemen Op één Computer Te Installeren

Video: Hoe Twee Windows-besturingssystemen Op één Computer Te Installeren

Video: Hoe Twee Windows-besturingssystemen Op één Computer Te Installeren
Video: Meerdere beeldschermen instellen in Windows 10 | Microsoft 2024, April
Anonim

Door meerdere besturingssystemen op één computer te installeren, kunt u het aanbod aan beschikbare software aanzienlijk uitbreiden. Dit komt door het feit dat niet alle handige en nuttige hulpprogramma's zijn ontworpen om te werken met moderne besturingssystemen van de Windows-familie.

Hoe twee Windows-besturingssystemen op één computer te installeren
Hoe twee Windows-besturingssystemen op één computer te installeren

Noodzakelijk

  • - installatieschijf voor Windows XP;
  • - Windows Seven-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de twee systemen synchroon te houden, is door eerst Windows XP en daarna Windows Seven te installeren. Als je de "Seven" al hebt geïnstalleerd, gebruik deze dan om de benodigde partities te maken.

Stap 2

Maak met behulp van het programma Partition Manager een extra partitie waarop Windows XP wordt geïnstalleerd. Wijs hiervoor 10-12 GB toe. Dit is voldoende voor het opslaan van systeembestanden en gerelateerde software.

Stap 3

Plaats nu de installatieschijf van Windows XP in het station, zet de computer aan en druk op de F8-toets. Stel de opstartprioriteit in op dvd-station en druk op Enter. Installeer het besturingssysteem Windows XP op de voorbereide partitie.

Stap 4

Gebruik in geen geval de lokale schijf C. Dit komt omdat de opstartsector van Windows XP zich meestal op schijf C bevindt. Nadat de installatie van de systeemcomponenten is voltooid, verwijdert u de schijf uit de schijf. Vervang deze door de installatieschijf van Windows Seven.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat u start vanaf het dvd-station en niet vanaf de harde schijf. Installeer Windows Seven op de lokale schijf C. Net als in het vorige geval wordt de computer meerdere keren opnieuw opgestart tijdens de installatie van de besturingssysteembestanden.

Stap 6

Nadat de installatie van Windows Seven is voltooid, opent u het Configuratiescherm en selecteert u het menu Systeem. Open Geavanceerde systeeminstellingen en klik op de knop Opties die is gekoppeld aan het menu Opstarten en herstellen.

Stap 7

Selecteer het besturingssysteem dat in eerste instantie wordt gestart. Verminder de weergavetijd van het OS-selectiemenu tot 5-10 seconden. Start je computer opnieuw op. Na een tijdje verschijnt er een menu met twee velden: Windows 7 en "Vorige versie van Windows". Zoals je je kunt voorstellen, zal het kiezen van de tweede optie het Windows XP-besturingssysteem starten.

Aanbevolen: