Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Vinden
Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Vinden

Video: Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Vinden

Video: Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Vinden
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, April
Anonim

De naam van een moederbord, zoals elk technisch apparaat, is het model. Het wordt meestal op het bord zelf aangegeven in de vorm van een combinatie van letters en cijfers, evenals op de productverpakking. In sommige situaties moet u precies het model van het moederbord weten - bijvoorbeeld bij het bijwerken van het BIOS, het zoeken naar stuurprogramma's voor de componenten van het moederbord en in andere gevallen.

Hoe de naam van het moederbord te vinden
Hoe de naam van het moederbord te vinden

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop en selecteer Uitvoeren. Typ dxdiag in het venster Uitvoeren en druk op enter op uw toetsenbord. U opent dus het DirectX-hulpprogrammavenster, dat informatie over de computercomponenten verzamelt en op het scherm weergeeft.

Stap 2

Het hoofdtabblad "Systeem" bevat de belangrijkste parameters van de computer - de naam, het geïnstalleerde besturingssysteem, de datum en tijd en andere parameters. In de kolom "Computerfabrikant", evenals "Computermodel" vindt u de naam van het moederbord - het model.

Stap 3

Het moederbordmodel kan worden bekeken door naar het BIOS van het moederbord van de computer te gaan. Om dit te doen, drukt u direct na het inschakelen op de Del-knop (op sommige computers kunnen dit de F2- of Esc-knoppen zijn).

Stap 4

Er zijn hulpprogramma's die ook de nodige informatie kunnen verzamelen en weergeven, zoals Everest, SiSoftware Sandra, Bios Agent en anderen. Ze kunnen gemakkelijk op internet worden gevonden en op een computer worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld op de soft.ru- of softodrom.ru-portal. Installeer de applicatie op de systeemschijf van uw computer en voer deze uit. Het hulpprogramma geeft alle informatie over de pc-componenten weer.

Stap 5

Er moet ook een volledige beschrijving van de componenten worden vermeld op de garantiekaart van de computer, die u bij aankoop had moeten krijgen. Als u niet zeker bent van uw moederbordmodel, is het niet de moeite waard om het BIOS bij te werken, omdat dit het moederbord kan beschadigen.

Aanbevolen: