Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Zien
Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Zien

Video: Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Zien

Video: Hoe De Naam Van Het Moederbord Te Zien
Video: Moederbord | Moederbord basic uitleg. Leer de basics van een PC moederbord. 2024, Mei
Anonim

Tijdens het gebruik van een computer doen zich situaties voor waarin nogal ongebruikelijke acties moeten worden ondernomen. Het wordt bijvoorbeeld noodzakelijk om precies het model van het moederbord te weten dat in de computer is geïnstalleerd. Aan de ene kant lijkt het moederbord in de buurt te zijn, maar aan de andere kant is het niet duidelijk waar je de volledige naam kunt zien.

Hoe de naam van het moederbord te zien
Hoe de naam van het moederbord te zien

Noodzakelijk

Computer, moederbord, basis computervaardigheden, AIDA64 Extreme Edition-programma

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het model van het moederbord te achterhalen, is door ernaar te kijken op de sticker op de doos. Deze doos moet je echter eerst vinden, en vaak is er geen zekerheid dat deze doos van het juiste bord komt.

Stap 2

De tweede manier is om naar het bord zelf te kijken. Om dit te doen, verwijdert u het deksel van de behuizing van de zijkant van de moederbordconnectoren en bekijkt u deze nauwkeurig. Het naamlabel kan op meerdere plaatsen worden aangebracht, meestal voor of tussen sleuven voor uitbreidingskaarten. De moeilijkheid ligt in het feit dat er meer dan één markering is, en het kan behoorlijk moeilijk zijn om erachter te komen welke van de inscripties de naam van het bord is.

Stap 3

Het kan ook voorkomen dat toegang tot het moederbord onmogelijk is. De koffer is bijvoorbeeld verzegeld met garantiezegels. In dit geval zal het computertestprogramma AIDA64 Extreme Edition u helpen. Download en installeer het. Na installatie start het automatisch op. Als dit niet het geval is, start u het handmatig vanuit de lijst met geïnstalleerde programma's in het menu Start.

Stap 4

In het venster van het lopende programma, aan de linkerkant, is er een verticaal geplaatst veld voor het selecteren van elementen. Selecteer "Systeembord". Plaats in het submenu dat verschijnt de muiscursor op het item met dezelfde naam en klik erop. Volledige informatie over het moederbord verschijnt in het rechterdeel van het venster, inclusief de naam, in de lijst met kenmerken die zich in de regel "Moederbord" bevindt.

Aanbevolen: