Een Camcorder Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Camcorder Aansluiten Op Een Computer
Een Camcorder Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Camcorder Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Camcorder Aansluiten Op Een Computer
Video: How to connect an IP camera to a computer 2024, Mei
Anonim

Veel computergebruikers willen ze uitrusten met camera's om beelden in realtime vast te leggen. Er zijn verschillende soorten van dergelijke camera's. Sommige zijn rechtstreeks aangesloten, andere via tussenapparatuur.

Een camcorder aansluiten op een computer
Een camcorder aansluiten op een computer

instructies:

Stap 1

Om een USB-webcam op de machine aan te sluiten, steekt u deze gewoon in de poort. Voer daarna in Linux het programma xawtv uit. Als de camera wordt ondersteund, ziet u een afbeelding. Als de camera niet wordt ondersteund, zijn nogal ingewikkelde instellingen vereist. U kunt een beschrijving van deze instellingen vinden aan de hand van de naam van de camera in zoekmachines, of deze wijzigen in een andere. Soms helpt het om de distributiekit te wijzigen of bij te werken. In Windows moet u, voordat u een webcam gebruikt, stuurprogramma's en programma's installeren vanaf de meegeleverde schijf. Houd er rekening mee dat stuurprogramma's van de ene camera mogelijk niet werken met een andere.

Stap 2

Om een IP-videocamera op een computer aan te sluiten, sluit u deze aan op een beschikbare poort op de router. Als de camera voeding via PoE nodig heeft, voed deze dan via een speciale adapter, en zo niet, voed hem dan apart, let op de polariteit. Voer vervolgens het IP-adres in dat door de router is toegewezen via DHCP in de adresbalk van de browser. De webinterface verschijnt, van waaruit u de vereiste instellingen kunt configureren. Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord instelt. Begin vervolgens via dezelfde webinterface het beeld van de camera te bekijken.

Stap 3

Om een camera aan te sluiten die een analoog videosignaal produceert, gebruikt u een speciale kaart - een tv-tuner. Installeer de kaart in een vrije PCI-sleuf wanneer de computer is uitgeschakeld, sluit de camera aan via de composietvideo-ingangsconnector (afhankelijk van het tunermodel kan deze de RCA- of, minder vaak, BNC-standaard gebruiken), zet vervolgens de camera aan en computer. Om ermee in Linux te werken, gebruik je het tvtime-programma of dezelfde xawtv. De kans dat het bord onmiddellijk correct wordt geïdentificeerd, is veel groter dan de vergelijkbare kans voor een webcam. Installeer in Windows stuurprogramma's en programma's vanaf de schijf die bij de kaart is geleverd. Gebruik anders het Kastor TV-softwarepakket.

Stap 4

Selecteer een laagfrequente video-ingang in het programma (als er meerdere zijn, controleer dan van welke het signaal afkomstig is). Als de camera in kleur is en het beeld is zwart-wit, schakel dan de tv-standaard om (hoe dit moet, hangt af van het programma).

Aanbevolen: