Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Vista

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Vista
Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Vista

Video: Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Vista

Video: Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Vista
Video: HOE MAAK IK EEN PARTITIE? 2024, Mei
Anonim

Door extra partities op de harde schijf te maken, kunt u meerdere besturingssystemen tegelijk installeren. Daarnaast worden er nieuwe partities gemaakt om systeembestanden te scheiden van secundaire bronnen.

Hoe de harde schijf te partitioneren in Vista
Hoe de harde schijf te partitioneren in Vista

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows Vista-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdmethoden voor het maken van nieuwe partities bij het werken met Windows Vista. De eerste wordt gebruikt bij het installeren van dit besturingssysteem en de tweede wordt gebruikt na het uitvoeren van deze procedure. Als u alleen van plan bent het systeem te installeren, gebruikt u de eerste methode. Plaats de schijf in het station en voer Windows Vista Setup uit.

Stap 2

Volg het stapsgewijze menu en wacht tot de lijst met aangesloten harde schijven en hun partities verschijnt. Selecteer met de linkermuisknop de harde schijf die in delen moet worden verdeeld en klik op de knop "Verwijderen". Onthoud dat alle informatie van deze harde schijf wordt gewist.

Stap 3

Klik nu op de knop "Maken" en stel de parameters voor de nieuwe sectie in. Geef het bestandssysteemtype en de volumegrootte op. Maak op dezelfde manier een of meer secties. Selecteer degene waarop Vista wordt geïnstalleerd en klik op de knop "Volgende".

Stap 4

Als u een nieuwe partitie moet maken nadat u het systeem hebt geïnstalleerd, gebruikt u het programma Partition Manager. Installeer het en start uw computer opnieuw op. Deze procedure is nodig om informatie te verzamelen over de gebruikte harde schijven. Start Partitiebeheer.

Stap 5

Selecteer het tabblad "Wizard" en ga naar het item "Sectie maken". Vink het vakje naast Geavanceerde modus aan. Klik volgende". Selecteer de zone waarin de nieuwe schijfpartitie zich zal bevinden en klik nogmaals op "Volgende".

Stap 6

Stel de grootte van het nieuwe volume in door de schuifregelaar naar de gewenste waarde te verplaatsen. Vink het vakje aan naast Maken als logisch station. Klik volgende.

Stap 7

Selecteer het bestandssysteemtype voor het nieuwe volume uit de beschikbare opties. Geef de stationsletter op en klik op Volgende en vervolgens op Voltooien. Nadat u bent teruggekeerd naar het hoofdmenu van het hulpprogramma, klikt u op de knop "Wijzigingen toepassen" en bevestigt u de start van het schijfpartitioneringsproces.

Aanbevolen: