Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Windows 7
Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Windows 7

Video: Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Windows 7

Video: Hoe De Harde Schijf Te Partitioneren In Windows 7
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Momenteel is Windows 7 een van de meest populaire besturingssystemen. Naast betrouwbaarheid, een intuïtieve interface en brede aanpassingsopties, omvatten de voordelen van dit besturingssysteem een vrij eenvoudige installatie op de harde schijf van een computer. Het is bijna geautomatiseerd. Tijdens het installatieproces hoeft u slechts een paar opties te selecteren. Maar als u deze Windows installeert op een computer die u zojuist hebt gekocht, moet u tijdens het installatieproces partities maken. Als u dit niet hebt gedaan, vindt u na deze procedure slechts één sectie.

Hoe de harde schijf te partitioneren in Windows 7
Hoe de harde schijf te partitioneren in Windows 7

Noodzakelijk

Computer met Windows 7

instructies:

Stap 1

Met behulp van aanvullende software kunt u niet alleen uw harde schijf partitioneren in nieuwe partities, maar ook nieuwe partities maken als u al meerdere partities heeft. Eerst moet u het Norton PartitionMagic-programma op uw computer installeren (u moet het downloaden vanaf versie 8.0). Installeer het programma op de harde schijf van uw computer en voer het vervolgens uit.

Stap 2

Het eerste dat u hoeft te doen, is vrije ruimte toewijzen. Selecteer in het programmavenster de partitie waarvan u de schijfruimte voor de nieuwe partities van de harde schijf wilt nemen. Om het te selecteren, klikt u erop met de linkermuisknop. Selecteer vervolgens in het programmamenu "Grootte / Verplaats partitie" en stel in de regel "Nieuwe grootte" de hoeveelheid geheugen voor deze partitie in. Al het vrijgekomen geheugen zal beschikbaar zijn voor hun creatie.

Stap 3

In de linkerbovenhoek van het hoofdmenu bevindt zich het item "Taakselectie". Selecteer nu de functie "Maak een nieuwe sectie". Lees in het eerste venster de inleidende informatie en ga verder. Als u nu slechts één sectie hebt, klikt u in het volgende venster op "Na C" (soms kan de letter van de sectie anders zijn). Als u meerdere secties hebt, moet u "Na" selecteren en de letter selecteren van de sectie die het laatst is gemaakt. Als er bijvoorbeeld twee secties zijn, wordt de laatste sectie standaard D, tenzij je de letter natuurlijk hebt gewijzigd. Klik vervolgens twee keer op Volgende.

Stap 4

Geef nu in het venster "Partitie-eigenschappen" het type partitie, de hoeveelheid geheugen, het type bestandssysteem en de letter van de partitie op. Klik volgende. Klik in het volgende venster op Voltooien. De computer moet opnieuw opstarten, zo niet, start dan zelf opnieuw op. Daarna komt het nieuwe gedeelte beschikbaar. Op deze manier kunt u uw harde schijf partitioneren in het vereiste aantal partities.

Aanbevolen: