De Naam Van Een Harde Schijfpartitie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Naam Van Een Harde Schijfpartitie Wijzigen
De Naam Van Een Harde Schijfpartitie Wijzigen

Video: De Naam Van Een Harde Schijfpartitie Wijzigen

Video: De Naam Van Een Harde Schijfpartitie Wijzigen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2023, Maart
Anonim

Een partitie op de harde schijf van een computer heeft twee aanduidingen, waarvan de ene een 'label' wordt genoemd in de documentatie van het besturingssysteem en de andere een 'letter' wordt genoemd. De eerste hiervan is meestal een woord dat bedoeld is om het voor de gebruiker gemakkelijker te maken onderscheid te maken tussen virtuele schijven (partities). De tweede wordt gebruikt door systeem- en applicatieprogramma's. Standaard wordt de letter automatisch toegewezen door het systeem en blijft het volumelabel leeg totdat de gebruiker het invoert. Beide sectie-aanduidingen kunnen door de computergebruiker worden bewerkt.

Hoe een harde schijf partitie te hernoemen
Hoe een harde schijf partitie te hernoemen

instructies:

Stap 1

Als u het volumelabel moet wijzigen, is het in Windows het handigst om Verkenner te gebruiken - start deze bestandsbeheerder met het pictogram "Computer" op het bureaublad of het item met dezelfde naam in het hoofdmenu van het systeem.

Stap 2

Markeer het gewenste station en druk op de F2-toets - Explorer zal de labelbewerkingsmodus inschakelen. Deze modus kan ook worden geactiveerd met behulp van het item "Naam wijzigen" in het contextmenu dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op het schijfpictogram te klikken. In het menu is er ook een item "Eigenschappen" - als u het selecteert, opent Explorer een extra venster met informatie over dit gedeelte van de harde schijf. Het allereerste veld in het standaardtabblad van dit venster bevat het volumelabel, dat ook kan worden bewerkt.

Stap 3

Nadat u de tekstaanduiding van de sectie hebt gewijzigd, drukt u op de Enter-toets. De nieuwe markering staat vast en de bewerkingsmodus is uitgeschakeld.

Stap 4

Als u niet het volumelabel, maar de letter ervan moet wijzigen, kunt u dit niet doen via Verkenner. We zullen een ander OS-onderdeel moeten gebruiken om het item "Control" te noemen dat in het contextmenu van het pictogram "Computer" is geplaatst - klik op deze snelkoppeling en selecteer het gewenste item.

Stap 5

Zoek in de linkerkolom van het geopende venster de regel "Schijfbeheer" - deze wordt in het gedeelte "Opslagapparaten" geplaatst. Nadat u op deze regel hebt geklikt, verschijnt in de middelste kolom een lijst met alle virtuele en fysieke schijven in grafische en tekstuele versies. Zoek de sectie die u nodig hebt in de tabel of het grafische diagram en klik met de rechtermuisknop - het vereiste item in het contextmenu heet "Change letter of drive path wijzigen".

Stap 6

Klik op de knop "Wijzigen" in het venster dat wordt geopend en selecteer in het volgende venster een onbezette letter in de vervolgkeuzelijst. Klik vervolgens op de OK-knoppen in beide vensters en sluit de systeembeheercomponent. Hiermee is de procedure voor het wijzigen van de stationsletter voltooid.

Populair per onderwerp