Het Volume Van Een Nummer Verhogen

Inhoudsopgave:

Het Volume Van Een Nummer Verhogen
Het Volume Van Een Nummer Verhogen

Video: Het Volume Van Een Nummer Verhogen

Video: Het Volume Van Een Nummer Verhogen
Video: Volume verhogen in mp3, wav, flac bestanden met Sound Normalizer 2024, Mei
Anonim

De gemakkelijkste en meest betaalbare manier om het volume van het afgespeelde geluid te wijzigen, is door aan de knop in de speler te draaien. Als je echter willekeurig nummers hebt afgespeeld die zijn verzameld uit verschillende bronnen en als gevolg daarvan verschillen in geluidskwaliteit, kan deze methode behoorlijk vervelend zijn. Om de instellingen van de speler niet aan te raken, volstaat het om het geluid eenmaal in een audio-editor te verwerken of een hulpprogramma voor volumecorrectie te gebruiken.

Het volume van een nummer verhogen
Het volume van een nummer verhogen

Noodzakelijk

  • - MP3Gain-programma;
  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestanden.

instructies:

Stap 1

U kunt het hulpprogramma MP3Gain gebruiken om het volume van één bestand of meerdere tracks in mp3-indeling te wijzigen. Klik op de knop "Bestand toevoegen" en selecteer de nummers waarvan het volume niet bij u past.

Stap 2

Om het volume te verhogen naar de standaardwaarde, klikt u op de knop "Tracktype". Als het verwerkingsresultaat nog steeds niet luid genoeg lijkt, klik dan op de pijl rechts van de knop "Tracktype" en selecteer de optie "Constant". Pas de hoeveelheid aan waarmee het volume zal veranderen. Als u het geluid in beide kanalen wilt wijzigen, schakelt u het selectievakje "Alleen op één kanaal toepassen" uit.

Stap 3

Als u de voorkeur geeft aan meer gedetailleerde controle over de parameters voor het wijzigen van het geluid, of als de tracks waarvan u het volume wilt wijzigen, worden opgeslagen in een andere indeling dan mp3, laadt u het geluid in de Adobe Audition-audio-editor met behulp van de optie Openen in het menu Bestand.

Stap 4

Filters voor volumecorrectie bevinden zich in de Amplitude-groep van het Effecten-menu. Als u de signaalamplitude met een bepaald aantal eenheden moet wijzigen, gebruikt u het filter Amplify. Open het venster met filterinstellingen, vink het selectievakje Link Left and Right aan om de volumeverhouding van de trackkanalen niet te wijzigen en schuif een van de Gain-parameterknoppen naar rechts. Evalueer het resultaat van het toepassen van de instellingen door het afspelen van het bestand in te schakelen met de Preview Play-knop.

Stap 5

Het filter Normaliseren geeft een goed effect. Schakel in het venster met filterinstellingen het selectievakje Decibelformaat uit en voer 100% in het veld Normaliseren naar in. Dit filter heeft geen preview-functie, maar je kunt het resultaat horen van het toepassen van de instellingen door normalisatie toe te passen en het afspelen van de track te starten. Met het filter Normaliseren kunt u een normalisatiebedrag invoeren dat groter is dan honderd procent.

Stap 6

Multiband Compressor comprimeert het dynamische bereik van het bestand. Het werken met dit filter wordt vergemakkelijkt door een groot aantal voorinstellingen die kunnen worden geselecteerd uit de vervolgkeuzelijst bovenaan het instellingenvenster. Na het activeren van een van de presets, zet je het afspelen aan met de Preview-knop. Tijdens het luisteren kun je de instellingen wijzigen of een andere preset selecteren om de geluidskwaliteit te vergelijken.

Stap 7

Sla de track met het gewijzigde volume op met de opties Save Copy As of Save As. Beide opties zijn te vinden in het menu Bestand.

Aanbevolen: