Hoe Regelafstand Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Regelafstand Te Maken
Hoe Regelafstand Te Maken

Video: Hoe Regelafstand Te Maken

Video: Hoe Regelafstand Te Maken
Video: Word - Regelafstand instellen 2024, Mei
Anonim

In elk document of gedrukte publicatie wordt de tekst opgemaakt met inachtneming van de vastgestelde opmaakregels. Een van de vereiste opmaakkenmerken is de regelafstand - de afstand tussen de dichtstbijzijnde regels. Regelafstand in een teksteditor wordt gemeten in eenheden die evenredig zijn aan de gebruikte lettergrootte. De regelafstand kan variëren voor verschillende alinea's en tekststijlen. Een vaste regelafstand instellen doe je met de tekstopmaaktools in een teksteditor.

Hoe regelafstand te maken
Hoe regelafstand te maken

Noodzakelijk

tekstverwerker Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Start de Microsoft Word-tekstverwerker en open een opmaakdocument voor de tekst waarvan u de regelafstand wilt instellen. Selecteer een alinea of tekstgedeelte in dit document. Om tekst te selecteren, gebruikt u de muiscursor en volgt u de tekst op het editorblad, of houdt u de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt en verplaatst u de huidige cursor.

Stap 2

Stel vervolgens de regelafstand in voor de geselecteerde tekst. Om dit te doen, klikt u in het hoofdmenu van de teksteditor op de items "Formaat" - "Paragraaf". Daarna ziet u op het scherm een dialoogvenster waarin alle opties voor het opmaken van alinea's zich bevinden. Ga in dit venster naar het tabblad "Inspringingen en afstand".

Hoe regelafstand te maken
Hoe regelafstand te maken

Stap 3

Zoek in de vensters in het gedeelte "Spatiëring" de vervolgkeuzelijst "regelafstand". Selecteer daarin de waarde die u nodig heeft. Wanneer u een enkele, dubbele of andere spatiëring specificeert, moet u er rekening mee houden dat de regelafstand wordt berekend als het product van de overeenkomstige vermenigvuldiger met de letterhoogte die voor deze paragraaf is ingesteld.

Stap 4

Wanneer u de parameter "vermenigvuldiger" in de lijst "regel-naar-regel" instelt, voert u in het aangrenzende veld "waarde" de factor in waarmee u de hoogte van het opgegeven alinealettertype wilt vermenigvuldigen. Stel desgewenst in het venster andere parameters van de opstelling van de term van deze paragraaf in. Klik op de knop "Ok". De regelafstand in de geselecteerde tekst wordt opnieuw berekend en ingesteld zoals vereist door de gebruiker.

Aanbevolen: