De Regelafstand Van Een Woord Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Regelafstand Van Een Woord Wijzigen
De Regelafstand Van Een Woord Wijzigen

Video: De Regelafstand Van Een Woord Wijzigen

Video: De Regelafstand Van Een Woord Wijzigen
Video: Word - Regelafstand instellen 2024, Mei
Anonim

Regelafstand in tekstbestanden verwijst naar de verticale afstand tussen woorden. Veel documenten moeten worden opgeslagen rekening houdend met de eisen die ook vaak worden gesteld aan deze tekstopmaakparameter. Standaard is deze ingesteld op enkelvoudig in documenten.

De regelafstand van een woord wijzigen
De regelafstand van een woord wijzigen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Microsoft Office Word-programma.

instructies:

Stap 1

Open het document met Word.

Stap 2

Selecteer het deel van de tekst waarop u de wijziging in de afstandswaarde wilt toepassen. Wees voorzichtig, want als de tekst grote karakters, bepaalde wiskundige bewerkingen, enz. bevat, verandert de afstand tussen de regels onafhankelijk.

Stap 3

Klik op het eerste tabblad van de werkbalk op het pictogram met de afbeelding van tekst en twee pijlen die de ene naar boven wijzen en de andere naar beneden. Klik erop, selecteer in het vervolgkeuzemenu de waarde die u nodig hebt. Op dezelfde plaats kunt u spaties voor de alinea toevoegen of de ruimte erna verwijderen.

Stap 4

Als de gewenste waarde niet in het vervolgkeuzemenu staat, klik dan op het item "Andere opties voor regelafstand". Daar kunt u ook parameters specificeren zoals uitlijning en tabulatie, tekstniveau, woordterugloop, alinea-opmaak en vele andere.

Stap 5

Als u een wijziging in de afstand wilt toepassen op de volledige tekst van het document, drukt u op de sneltoets Ctrl + A en wijzigt u vervolgens de afstand. Sla de resultaten op.

Stap 6

Als een bepaalde afstandswaarde moet worden toegepast op verschillende niet-gerelateerde tekstpassages, selecteer dan de eerste noodzakelijke woorden en zinsdelen of alinea's. Houd de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u met de linkermuisknop klikt op het tweede deel van de tekst dat op dezelfde manier moet worden opgemaakt. Klik daarna, zonder de ingedrukte toets los te laten, op het pictogram om het interval te wijzigen. Sla uw wijzigingen op.

Stap 7

Houd er rekening mee dat u de afstand ook kunt instellen op de vermenigvuldigingsmodus, dan zal deze naar het einde van het document toenemen of afnemen. Als u vaak een soort regelafstand gebruikt, kunt u een sjabloon maken om tijd te besparen bij het herhalen van de opmaakprocedure.

Aanbevolen: