Hoe Regelafstand Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Regelafstand Te Veranderen
Hoe Regelafstand Te Veranderen

Video: Hoe Regelafstand Te Veranderen

Video: Hoe Regelafstand Te Veranderen
Video: Word - Regelafstand instellen 2024, Mei
Anonim

Regelafstand is een concept dat typisch is voor een tekstprogramma en betekent de afstand tussen regels; in de regel zijn gebruikers geïnteresseerd in vragen met betrekking tot tekst in Word. De meest voorkomende programma's zijn Word 2010 en Word 2003.

Hoe regelafstand te veranderen
Hoe regelafstand te veranderen

instructies:

Stap 1

In Microsoft Word 2003-documenten bevat de opgegeven standaardstijl de opgegeven regelafstand - 1, 0 (enkel). Dezelfde indicatoren bevinden zich ook tussen alinea's - wanneer de gebruiker de regels scheidt met de "Enter" (Enter) In Word 2007 en 2010 wordt de afstand tussen de regels na elke alinea op 1, 15 en 10 punten gezet. In de regel doen zich hier problemen voor vanwege het feit dat een dergelijk ontwerp in de vorige versie afwezig was en geen aandacht vereiste. Veel mensen vinden het ongemakkelijk om in versies 2007 en 2010 te werken vanwege de banale gewoonte van de vorige interface en de oude werkomstandigheden.

Stap 2

Bepaal precies welk interval je wilt instellen. Er zijn opties voor regelafstand: - enkel (de grootste lettergrootte in een bepaalde regel); - anderhalve (1, 5) - vergroot enkele regelafstand met anderhalf keer; - dubbel; - minimum - de minimaal mogelijke afstand; - exact - biedt de mogelijkheid om een vaste afstand in te stellen, uitgedrukt in punten - maar niet minder dan de gespecificeerde; - vermenigvuldiger - biedt de mogelijkheid om de regelafstand in te stellen, die kan worden uitgedrukt in getallen groter dan één. Als u bijvoorbeeld het cijfer 4 instelt, wordt het interval met 400 procent verhoogd.

Stap 3

U kunt de regelafstand wijzigen door een vooraf ingestelde stijl te kiezen. Gebruik in Word 2003 het venster Stijlen en opmaak om stijlen te wijzigen. Open het gewenste venster met behulp van de knop "Opmaakwerkbalk" op de werkbalk. In latere versies vindt u het dialoogvenster in het Home-paneel om de gewenste stijl te bekijken en te selecteren. Selecteer de juiste en klik erop.

Stap 4

U kunt de instellingen ook wijzigen door de benodigde alinea's te markeren en de indicatoren die u nodig hebt handmatig in te stellen. Open hiervoor het venster "Alinea". Je kunt het vinden in het "Home"-paneel (versies van 2007, 2010) of door de opdracht "Formaat" te kiezen en vervolgens - "Paragraaf" (eerdere versies).

Stap 5

De spatiëring voor en na de alinea verandert in hetzelfde venster. Om de parameters van het interval te wijzigen, zijn er vensters - "voor" en "na". Voer de vereiste nummers in of wis de gegevens.

Aanbevolen: