Zelf Uw Computer Upgraden

Inhoudsopgave:

Zelf Uw Computer Upgraden
Zelf Uw Computer Upgraden

Video: Zelf Uw Computer Upgraden

Video: Zelf Uw Computer Upgraden
Video: Stappenplan AccountView software updaten 2024, Mei
Anonim

Moderne programma's stellen steeds hogere eisen aan de kenmerken van personal computers. U kunt de prestaties van uw pc zelf verbeteren door enkele elementen te vervangen.

Zelf uw computer upgraden
Zelf uw computer upgraden

processor

U moet beginnen met het upgraden van uw computer vanaf de centrale processor. De prestaties van de pc als geheel zijn rechtstreeks afhankelijk van dit apparaat. Controleer de specificaties van het moederbord van je computer om de juiste CPU te vinden. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant van het moederbord en zoek uit welke socket in uw model wordt gebruikt. Op sommige sites vind je ook een lijst met processormodellen die passen bij het bord dat je gebruikt.

Kies de beste pasvorm voor uw nieuwe CPU. Het is belangrijk op te merken dat zelfs relatief oude moederborden 4-core processors kunnen ondersteunen. Vervang de CPU door alle aanbevelingen in deze procedure op te volgen.

RAM

Nadat u de centrale processor hebt vervangen, begint u met het analyseren van het RAM-geheugen. Controleer de maximale hoeveelheid RAM die het moederbord aankan. Zorg ervoor dat u de beschikbare geheugenfrequentie weet. Voor de meeste dagelijkse taken is het beter om 4 Gb geheugen met de maximale werkfrequentie te installeren in plaats van 6-8 Gb met lage snelheden te gebruiken. U kunt de kenmerken van het RAM-geheugen bepalen met behulp van het Speccy-programma.

Als uw computer al kaarten heeft met de beste eigenschappen, voegt u het vereiste aantal vergelijkbare RAM-modules toe. Veel moederborden ondersteunen dual channel-werking. Gepaarde slots zijn meestal hetzelfde gekleurd. Als u absoluut identieke RAM-modules gebruikt, plaatst u deze in gepaarde slots. Dit verhoogt de prestaties van het RAM-geheugen met 10-15%.

HDD

Het belangrijkste kenmerk van een harde schijf is de rotatiesnelheid van de spil. Het vervangen van een 5200 rpm-schijf door een 7200-schijf zal de snelheid van uw computer niet significant verbeteren. Overweeg een SSD te gebruiken voor grote prestatiewinst. Verbind hem samen met je oude harde schijf. Installeer het besturingssysteem op een SSD. Gebruik dit type opslagapparaat niet voor bestandsopslag. Hiervoor is een bekende HDD veel beter geschikt.

Videokaart

Om de prestaties in games en "zware" grafische programma's te verbeteren, moet u nadenken over het vervangen van de videokaart. Moderne videoadapters worden aangesloten op het PCI (PCI-express) slot. Controleer voordat u een nieuw apparaat aanschaft of u extra stroom nodig heeft. Het vermogen van de voedingseenheid moet hoger zijn dan 450 watt voor een hoogwaardige werking van krachtige videokaarten.

Aanbevolen: