Hoe U Uw Computer Zelf Kunt Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Zelf Kunt Repareren
Hoe U Uw Computer Zelf Kunt Repareren

Video: Hoe U Uw Computer Zelf Kunt Repareren

Video: Hoe U Uw Computer Zelf Kunt Repareren
Video: fabrieksinstellingen herstellen 2024, Mei
Anonim

De meeste problemen in verband met een personal computer kunnen door uzelf worden opgelost. Voordat u doorgaat met de reparatie, is het natuurlijk noodzakelijk om een hoogwaardige diagnostiek van de pc uit te voeren.

Hoe u uw computer zelf kunt repareren
Hoe u uw computer zelf kunt repareren

Noodzakelijk

set schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Als de computer gewoon niet aan gaat, controleer dan of de voeding goed werkt. Zorg er eerst voor dat er geen actie is nadat u op de aan/uit-knop van de pc hebt gedrukt. De fans mogen ook niet draaien.

Stap 2

Sluit een werkende voeding aan op uw computer. Hiervoor is het niet nodig om het apparaat in de behuizing te installeren. Het is voldoende om de hoofdkabels op het pc-moederbord aan te sluiten.

Stap 3

In het geval dat de pc na het vervangen van de voeding nog steeds niet aan gaat, zit het probleem in het moederbord van de computer. Het is uiterst moeilijk om dit apparaat zelf te repareren. Neem dan beter contact op met het servicecentrum.

Stap 4

Als de computer stabiel is, maar het scherm geeft geen beeld weer, controleer dan de videokaart. Probeer eerst het apparaat uit de hoes te halen. Veeg de contacten schoon met een gum, schud het resterende rubber eraf en plaats de kaart in de moederbordsleuf.

Stap 5

Controleer of de monitor goed werkt. Sluit hiervoor een ander beeldscherm aan op uw computer. Bij het ontbreken van een tweede monitor kunt u uw beeldscherm aansluiten op een andere computer.

Stap 6

Voer een vergelijkbare procedure uit met RAM-modules. Zorg ervoor dat u alle geïnstalleerde kaarten verwerkt. Probeer eerst maar één module aan te sluiten. Als het probleem zich blijft voordoen, vervangt u het door een ander bord. Hiermee kunt u een kapotte RAM-balk identificeren.

Stap 7

In het geval dat het besturingssysteem niet laadt na het aanzetten van de computer, bestudeer dan de tekst van de foutmelding. Open het BIOS-menu en controleer of de harde schijf in de apparatenlijst staat. Sluit de harde schijf opnieuw aan op een ander slot op het moederbord.

Stap 8

Nadat u de defecte hardware hebt geïdentificeerd, probeert u deze te vervangen door een werkende. Het is belangrijk om te begrijpen dat de meeste elementen van een personal computer moeilijk te repareren zijn. Uitzonderingen zijn de voeding en het moederbord (in geval van schade aan de condensator).

Aanbevolen: