Hoe Naar De Standby-modus Te Gaan

Inhoudsopgave:

Hoe Naar De Standby-modus Te Gaan
Hoe Naar De Standby-modus Te Gaan

Video: Hoe Naar De Standby-modus Te Gaan

Video: Hoe Naar De Standby-modus Te Gaan
Video: Stand By Me - Ben E. King (Boyce Avenue acoustic cover) on Spotify u0026 Apple 2024, Mei
Anonim

Naast het volledig afsluiten van uw computer, biedt het Windows-besturingssysteem verschillende opties voor gedeeltelijk afsluiten. Een daarvan wordt "slaapstand" genoemd en komt in feite overeen met een volledige afsluiting, maar voordat het wordt afgesloten, slaat het de huidige staat van het bureaublad op en herstelt het de volgende keer dat het wordt ingeschakeld. Een andere heet "standby-modus" - het bespaart niets, maar schakelt alleen de ongebruikte interne verbruikers van de energie van de computer uit - de monitor, harde schijven, enz.

Hoe naar de standby-modus te gaan
Hoe naar de standby-modus te gaan

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u een laptop, netbook of desktopcomputer met een uitgebreid toetsenbord gebruikt, is de kans groot dat de stand-byfunctie is toegewezen aan een van de toetsen. Zoek naar het bijbehorende pictogram op de knoppen - meestal is dit een gestileerde afbeelding van de maan. Op het Defender Accord-toetsenbord is dit bijvoorbeeld de bovenste knop in de rechterrij met extra functietoetsen - daarboven staat een maand met een ster. Door op deze knop te drukken, zet u de computer in de standby-modus en kunt u er weer vanaf komen door nogmaals op de toets te drukken.

Stap 2

In Windows XP kan de standby-modus worden ingeschakeld vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem - klik op de knop "Start" en selecteer het item "Afsluiten". Er verschijnt een venster op het scherm met minimaal drie grote knoppen en een kleine. Klik op de grote gele knop aan de linkerkant - het doel ervan zal geen twijfel veroorzaken vanwege het grote opschrift "Standby-modus".

Stap 3

Windows 7 en Vista hebben een ander afsluitvenster. Nadat u het hoofdmenu hebt geopend, bijvoorbeeld nadat u op de Win-toets hebt gedrukt, klikt u niet op de knop "Afsluiten". Plaats de muisaanwijzer op de pijl aan de rechterrand van deze knop om extra afsluitopties te zien in een pop-upcontextmenu. Het bevat de regels "Slaap" en "Sluimerstand" - selecteer de tweede optie. Dit is de nieuwe, of beter gezegd, dichter bij de Engelse versie, de aanduiding van de standby-modus.

Stap 4

Er is een andere, "luie" manier om deze optie van computerinactiviteit in te schakelen. Wacht enkele tientallen minuten en de computer gaat vanzelf in de stand-bymodus. Dit gedrag is geprogrammeerd in de standaardinstellingen van het besturingssysteem en als deze instellingen door iemand zijn gewijzigd, kunt u ze terugzetten via het gedeelte Energiebeheer in het Configuratiescherm van Windows.

Aanbevolen: