Hoe Naar Een Nieuwe Regel Te Gaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Naar Een Nieuwe Regel Te Gaan?
Hoe Naar Een Nieuwe Regel Te Gaan?

Video: Hoe Naar Een Nieuwe Regel Te Gaan?

Video: Hoe Naar Een Nieuwe Regel Te Gaan?
Video: De nieuwe Corona-regels makkelijk uitgelegd en hoe ermee om te gaan? Uitgelegd met het casino. 2024, Mei
Anonim

Wanneer u continu typt, gaat de cursor automatisch naar de volgende wanneer een regel eindigt. Om naar een nieuwe regel te gaan precies op de plaats die de gebruiker definieert, moet u de aangewezen toets of sneltoets gebruiken.

Hoe naar een nieuwe regel te gaan?
Hoe naar een nieuwe regel te gaan?

instructies:

Stap 1

De meeste programma's voor het invoeren en bewerken van tekst gebruiken de Enter-toets om naar de volgende regel te gaan. Als u één term omlaag moet, drukt u eenmaal op de opgegeven toets, indien twee (drie, tien) - blijf op de toets drukken totdat u naar de gewenste regel gaat.

Stap 2

Het ordinale regelnummer in de Microsoft Office Word-editor is te zien in de statusbalk, die zich onder het werkgebied bevindt. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer het item "Regelnummer" in het contextmenu met de linkermuisknop om de statistieken van het document bij te houden.

Stap 3

Een regelmatig regeleinde markeert niet altijd het begin van een nieuwe alinea, omdat een alinea meestal ingesprongen is. Om een alinea te markeren, drukt u meerdere keren op de spatietoets of stelt u de gewenste opties in de instellingen in. Selecteer hiervoor het gewenste stuk tekst en klik er met de rechtermuisknop op.

Stap 4

Selecteer in het contextmenu het item "Alinea", en een nieuw dialoogvenster wordt geopend. Ga naar het tabblad "Inspringingen en afstand" en stel de waarde "Inspringen" in de "Eerste regel" in de groep "Inspringen". Stel indien nodig uw eigen inspringbreedte in en klik op de knop OK. Het dialoogvenster wordt automatisch gesloten, de instellingen worden toegepast op het geselecteerde tekstfragment.

Stap 5

Om in andere toepassingen naar een nieuwe regel te gaan, moet u soms een sneltoets gebruiken. De Enter-toets blijft de belangrijkste; de Ctrl-, Shift- of Alt-toetsen kunnen als extra worden gebruikt. Dus, bijvoorbeeld, een simpele druk op de Enter-toets in Microsoft Office Excel zorgt ervoor dat de cursor naar de volgende cel gaat. Gebruik de combinatie alt="Afbeelding" en Enter om door te gaan met typen op een nieuwe regel in één cel.

Stap 6

In ICQ- en QIP-toepassingen hangt alles af van de geselecteerde instellingen. Het verzenden van een bericht kan worden gedaan door op Enter te drukken en om vervolgens naar een nieuwe regel te gaan, gebruik de combinatie van Ctrl en Enter Als het verzenden van tekst daarentegen wordt weergegeven op de toegewezen toetsen, betekent dit dat de overgang naar een nieuwe regel wordt uitgevoerd door een enkele druk op de Enter-toets.

Aanbevolen: