Snel Bestanden Kopiëren

Inhoudsopgave:

Snel Bestanden Kopiëren
Snel Bestanden Kopiëren

Video: Snel Bestanden Kopiëren

Video: Snel Bestanden Kopiëren
Video: Snel kopieren. 2024, April
Anonim

In het besturingssysteem kan dezelfde bewerking op verschillende manieren worden uitgevoerd. Om snel de benodigde bestanden te kopiëren, hoeft de gebruiker alleen de optie te kiezen die hem effectiever en eenvoudiger lijkt.

Snel bestanden kopiëren
Snel bestanden kopiëren

instructies:

Stap 1

Selecteer de bestanden die u wilt kopiëren. Verplaats hiervoor de cursor naar het bestandspictogram en houd het daar een paar seconden; wanneer geselecteerd, wordt het pictogram gemarkeerd. Of teken, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, een kader rond de groep bestanden. Hun pictogrammen moeten ook enigszins van kleur veranderen.

Stap 2

Als de bestanden die u nodig hebt op het bureaublad staan, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie en selecteert u de opdracht "Kopiëren" in het vervolgkeuzemenu. Een alternatief is het gebruik van de sneltoetsen Ctrl en C. De geselecteerde bestanden worden op het klembord geplaatst, open de doelmap en gebruik de toetsen Ctrl en V of Shift en Insert om de bestanden te plakken. U kunt ook met de rechtermuisknop ergens in de doelmap klikken en de opdracht "Plakken" in het contextmenu selecteren.

Stap 3

In het geval dat de bestanden in de map staan, heeft u de mogelijkheid om ze op een andere manier te kopiëren. Markeer de gewenste bestanden en gebruik de bovenste menubalk. Klik op het item "Bewerken" en selecteer een van de opdrachten in het contextmenu. Wanneer u de opdracht "Kopiëren" gebruikt, moet u zelf de doelmap op uw computer openen en de bestanden erin plakken met een van de methoden die in de tweede stap worden beschreven.

Stap 4

De opdracht "Kopieer naar map" bespaart u tijd en selecteert de gewenste map, terwijl u in het venster blijft van de map waarin de bestanden momenteel zijn opgeslagen. Klik met de linkermuisknop op het betreffende item. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Specificeer daarin het pad voor het kopiëren van bestanden uit de actieve map en klik op de knop "Kopiëren". Indien nodig kunt u met de daarvoor bestemde knop een nieuwe map aanmaken.

Stap 5

Als u een lijst met typische taken in het mapvenster ziet, selecteert u de bestanden die u nodig hebt en in de groep "Taken voor bestanden en mappen" aan de linkerkant van het venster, klikt u met de linkermuisknop op de link "Geselecteerde objecten kopiëren". Verder is de procedure hetzelfde als in de vorige stap.

Stap 6

U kunt ook de opdracht Verzenden gebruiken om bestanden snel naar een verwisselbaar opslagmedium te kopiëren. Klik met de rechtermuisknop op de selectie, selecteer de opgegeven opdracht in het contextmenu, specificeer het pad voor het kopiëren van bestanden in het submenu en wacht tot de bewerking is voltooid.

Aanbevolen: