Snel Bestanden Hernoemen

Inhoudsopgave:

Snel Bestanden Hernoemen
Snel Bestanden Hernoemen

Video: Snel Bestanden Hernoemen

Video: Snel Bestanden Hernoemen
Video: Snel een hele reeks bestanden hernoemen 2024, April
Anonim

De taak van het snel hernoemen van meerdere bestanden kan worden opgelost door een gebruiker van een computer die onder Windows draait, zowel met behulp van standaard systeemtools als met behulp van aanvullende software.

Snel bestanden hernoemen
Snel bestanden hernoemen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de koppeling Accessoires uit en start de Windows Verkenner-toepassing. Selecteer de te hernoemen groep bestanden en roep het contextmenu van een van de geselecteerde elementen op door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer de opdracht Naam wijzigen en voer de gewenste nieuwe naam in. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 2

Een andere methode om hetzelfde probleem op te lossen, is door de functietoets F2 te gebruiken. Selecteer op dezelfde manier de vereiste groep bestanden in de verkenner en selecteer de eerste ervan. Druk op de functietoets F2 en typ de gewenste naam op de overeenkomstige regel van het dialoogvenster dat wordt geopend. Bevestig de geselecteerde actie door op de softkey met het label Enter te drukken. Houd er rekening mee dat alle volgende bestanden dezelfde naam krijgen met volgnummers.

Stap 3

Profiteer van de geavanceerde functionaliteit van de Total Commander-bestandsbeheerder om de taak van het hernoemen van bestanden te vereenvoudigen en te vergemakkelijken. Om dit te doen, voert u de toepassing uit en selecteert u alle bestanden erin die u wilt hernoemen. Vouw het menu "Bestanden" van het bovenste servicepaneel van het hoofdprogrammavenster uit en selecteer het item "Groepsnaam wijzigen". Een alternatieve manier om dezelfde actie uit te voeren kan het gelijktijdige gebruik van de combinatie van de functietoetsen Ctrl en M zijn. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Uitvoeren" te klikken.

Stap 4

Besteed aandacht aan de mogelijkheid om de instellingen van verschillende parameters van de bewerking van het hernoemen van een groep bestanden te wijzigen met behulp van een speciale plug-in in de maskerconfiguratie voor de bestandsnaam, wat de mogelijkheden voor het wijzigen van de toegevoegde waarden aan de bestandsnaam aanzienlijk vergroot naam of extensie van bestanden.

Aanbevolen: