Snel Bestanden Verwijderen

Inhoudsopgave:

Snel Bestanden Verwijderen
Snel Bestanden Verwijderen

Video: Snel Bestanden Verwijderen

Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2022, December
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft een "veiligheidsmechanisme" dat het per ongeluk verwijderen van gegevens voorkomt. Wanneer u een document, film of ander bestand verwijdert, wordt het in een speciale map "Prullenbak" geplaatst. Tegelijkertijd is het mogelijk om verwijderde informatie volledig te herstellen totdat de prullenbak is geleegd. Maar deze technologie heeft ook nadelen. De eerste is dat verwijderde bestanden schijfruimte blijven innemen. Het tweede nadeel is verminderde beveiliging, bijvoorbeeld in bedrijfsnetwerken. Maar bestanden kunnen een orde van grootte sneller worden verwijderd.

Snel bestanden verwijderen
Snel bestanden verwijderen

Het is nodig

Een computer met een besturingssysteem, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welke bestanden u wilt verwijderen. Als er maar één zo'n bestand is, selecteert u het en drukt u op de toetscombinatie Shift + Del. Er verschijnt een bericht dat het bestand permanent wordt verwijderd, druk op de knop "OK". Als er meerdere bestanden zijn, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en markeert u de te verwijderen bestanden één voor één zonder deze los te laten. Als ze allemaal zijn geselecteerd, drukt u op Shift + Del. De procedure duurt enkele seconden en vanaf dat moment is het alleen mogelijk om verwijderde bestanden te herstellen met behulp van speciale programma's en lang niet altijd.

Stap 2

Zonder deelname van het winkelmandje kunt u gegevens verwijderen met bestandsbeheerders, bijvoorbeeld Total Commander. Maar deze programma's moeten extra worden gezocht en geïnstalleerd.

Stap 3

Om het herstellen van bestanden zo moeilijk mogelijk te maken, zelfs met speciale programma's, defragmenteert u na het verwijderen de gegevens op de harde schijf. U kunt ook gespecialiseerde hulpprogramma's gebruiken om gegevens permanent te verwijderen.

Populair per onderwerp