Wat Te Doen Als Een Diskette Alleen-lezen Is?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Een Diskette Alleen-lezen Is?
Wat Te Doen Als Een Diskette Alleen-lezen Is?

Video: Wat Te Doen Als Een Diskette Alleen-lezen Is?

Video: Wat Te Doen Als Een Diskette Alleen-lezen Is?
Video: How to Read a Floppy Disk 2024, Mei
Anonim

Een diskette is een verwisselbaar opslagmedium dat tegenwoordig nog maar zelden wordt gebruikt in de computertechnologie. Het is een dunne plastic schijf die in een beschermhoes is geplaatst waarop een magnetische coating is aangebracht. Naast de gebruikelijke methoden om informatie te beschermen, gebruikt dit medium ook een schrijfverbod, wat atypisch is voor moderne apparaten.

Wat te doen als een diskette alleen-lezen is?
Wat te doen als een diskette alleen-lezen is?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de diskette niet tegen schrijven is beveiligd. In tegenstelling tot andere opslagmedia - optische schijven, flashdrives, geheugenchips, harde schijven - heeft de diskette hiervoor een mechanische schakelaar met twee standen. Verwijder het van de schijf en draai het om. In de rechter benedenhoek bevindt zich een kleine sluiter die kan worden geschoven om een rechthoekig doorgaand gat in de beschermende plastic behuizing te openen of te sluiten. Als dit gat open is, voert de drive geen opdrachten uit om bestanden van de media te schrijven of te verwijderen. Schuif het luik terug om de rechthoekige opening in de kast af te dekken en het verbod wordt opgeheven.

Stap 2

Naast deze mechanische methode om het schrijven te blokkeren, is de gebruikelijke methode ook van toepassing op diskettes - door het kenmerk "alleen-lezen" in de bestandseigenschappen in te stellen. Gebruik een bestandsbeheerder om van dit verbod af te komen. In Windows is dit "Explorer" - start het bijvoorbeeld door "Computer" te selecteren in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Dubbelklik om de schijf te openen. De diskette moet erin worden geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op het object (bestand of map), waarvan de wijziging verboden is, en selecteer de onderste regel - "Eigenschappen" in het contextmenu. Zoek in het eigenschappenvenster het opschrift "Alleen lezen" en schakel het selectievakje ernaast uit. Druk vervolgens op de OK-toets en herhaal de handeling indien nodig met andere bestanden op deze diskette.

Stap 3

Het niet schrijven naar een diskette kan ook worden veroorzaakt door de overloop. Naar moderne maatstaven is de capaciteit van dit medium erg klein - er past niet meer dan 2880 kilobytes aan informatie op een "drie-inch" diskette. Als het bestand dat u opneemt de capaciteit van dit medium overschrijdt, kan de bewerking niet worden uitgevoerd. Anders moet u vrije ruimte vrijmaken - verwijder reeds opgenomen bestanden of formatteer gewoon de diskette.

Aanbevolen: