De Helderheid Van Het Scherm Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Helderheid Van Het Scherm Aanpassen
De Helderheid Van Het Scherm Aanpassen

Video: De Helderheid Van Het Scherm Aanpassen

Video: De Helderheid Van Het Scherm Aanpassen
Video: Helderheid van het scherm aanpassen 2024, Mei
Anonim

De helderheid van het beeldscherm of de helderheid van het beeld dat ernaar wordt verzonden, kan op verschillende manieren worden aangepast. Terwijl bij conventionele monitoren alles min of meer duidelijk is, is bij draagbare computers alles meestal ingewikkelder, omdat ze geen speciale menuknoppen hebben.

De helderheid van het scherm aanpassen
De helderheid van het scherm aanpassen

Noodzakelijk

Gebruikershandleiding

instructies:

Stap 1

Zoek de knoppen aan de voorkant van de monitor om de beeldparameters van het scherm aan te passen. Ze kunnen ook worden verborgen aan de onderkant van de monitor, aan de zijkant, enzovoort, afhankelijk van het apparaatmodel. Veel monitoren ondersteunen aanraakbediening.

Stap 2

Zoek via het menu om de helderheid van het scherm aan te passen, meestal zijn ze gemarkeerd met speciale pictogrammen. Gebruik de knoppen volume omhoog of omlaag, pijlknoppen, enzovoort om door menu's te navigeren en instellingen aan te passen. Voor meer informatie over de bedieningsfuncties van instellingen vanaf het voorpaneel van de monitor, lees de gebruikershandleiding, die meestal bij de apparatuur wordt geleverd, of u kunt deze downloaden op de website van de fabrikant.

Stap 3

Let op de aanwezigheid in uw monitormodel van instellingen voor een specifieke gebruiksmodus van het apparaat - voor lezen, films kijken, werken met afbeeldingen, enzovoort. U kunt er een kiezen op basis van uw eigen voorkeuren. Om uw eigen modus aan te passen, die kan worden opgeslagen, kunt u ook een speciaal item in dit menu configureren, rekening houdend met uw voorkeuren met betrekking tot de helderheid van het scherm.

Stap 4

Pas de instellingen voor de helderheid van het scherm aan via het hulpprogramma voor het beheren van uw videoadapter. Je kunt het vinden in de lijst met geïnstalleerde programma's of in het videokaartbeheermenu in de bureaubladinstellingen.

Stap 5

Heb je een netbook of laptop, gebruik dan de Fn-toets, waarmee je in combinatie met de pijltjestoetsen of de toetsen bovenaan de F1-F12-toetsen de helderheid van het beeldscherm aanpast. Zoek hiervoor naar speciale pictogrammen op de toetsen die de instelling van helderheidsparameters aangeven. Lees ook de gebruikershandleiding over de instellingen voor het bedienen van de laptopmonitor.

Aanbevolen: