De Helderheid Van Het Scherm Verhogen?

Inhoudsopgave:

De Helderheid Van Het Scherm Verhogen?
De Helderheid Van Het Scherm Verhogen?

Video: De Helderheid Van Het Scherm Verhogen?

Video: De Helderheid Van Het Scherm Verhogen?
Video: Helderheid van het scherm aanpassen 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat de kleuren op het display bleker worden, de schakeringen van de kleuren zijn minder goed te onderscheiden. Of je houdt niet van de helderheid van de monitor, de tekst wordt slecht waargenomen. Vervolgens moet u de helderheid van het scherm aanpassen.

De helderheid van het scherm verhogen?
De helderheid van het scherm verhogen?

Noodzakelijk

toezicht houden op

instructies:

Stap 1

De instellingen worden gemaakt met behulp van speciale kalibratieprogramma's die op een pc worden geïnstalleerd vanaf een installatieschijf of worden gedownload van internet. Deze programma's activeren het beeld op het scherm. Ze zijn verbonden met een speciaal apparaat dat tijdelijk aan de voorkant van de monitor is bevestigd. Met dit apparaat kunt u het helderheidsniveau bepalen. Dan verandert het automatisch de instellingen. Er zijn geen speciale stuurprogramma's nodig voor een pc.

Stap 2

U kunt de helderheid van uw monitor handmatig aanpassen. Hiervoor is op het frontpaneel een aantal knoppen aangebracht. Door ze in te schakelen, kunt u de helderheid en het contrast van het scherm aanpassen. De knoppen worden aangegeven met standaardpictogrammen. Ze kunnen aan de zijkant van de monitor worden geplaatst. Het is ook vermeldenswaard dat op nieuwe monitormodellen de knoppen aanraakgevoelig kunnen zijn, dus pas op dat u niet per ongeluk met uw vingers op een knop drukt.

Stap 3

Klik op de knop Contrastaanpassing. Het configuratievenster wordt geopend. Klik op de plus of min om een contrast te selecteren dat voor u geschikt is. Sla uw instellingen op en schakel dit venster uit. U kunt deze instellingen meerdere keren achter elkaar uitvoeren om in alle gevallen de positie van de helderheid op het scherm te vergelijken. In de regel selecteert elke gebruiker de meest optimale optie voor zichzelf.

Stap 4

Begin nu met het aanpassen van de helderheid. Klik op dezelfde manier als in het vorige geval op de knop om de helderheid van het scherm aan te passen. In het venster dat verschijnt, gaat u opnieuw naar plus of min en stelt u de helderheid in die u nodig hebt. Sla de instellingen opnieuw op en sluit het venster. De helderheid van het display wordt aangepast. Het is vermeldenswaard dat de instellingen die zijn gemaakt met een speciaal kalibratieprogramma van betere kwaliteit zijn dan handmatige instellingen.

Aanbevolen: