Lokaal Beveiligingsbeleid Instellen

Inhoudsopgave:

Lokaal Beveiligingsbeleid Instellen
Lokaal Beveiligingsbeleid Instellen

Video: Lokaal Beveiligingsbeleid Instellen

Video: Lokaal Beveiligingsbeleid Instellen
Video: Windows 10 versie 2004, cloud (her) installatie. 2024, Mei
Anonim

Om informatie op een computer te beschermen, worden meestal firewallprogramma's gebruikt. Windows OS heeft echter regels voor het opzetten van een werkomgeving om de beveiliging te verbeteren. Deze regels worden beveiligingsbeleid genoemd. Bij correct gebruik wordt het risico op systeeminbreuken aanzienlijk verminderd.

Lokaal beveiligingsbeleid instellen
Lokaal beveiligingsbeleid instellen

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows XP gebruikt, opent u vanuit het menu Start Programma's en vervolgens Systeembeheer. Selecteer de module Lokaal beveiligingsbeleid. U moet uw accountbeleid en lokaal beleid configureren om ongeautoriseerde toegang tot uw computer te voorkomen.

Stap 2

Vouw het pictogram Wachtwoordbeleid uit. Aan de rechterkant van het scherm, onder het gedeelte "Beleid", wordt een lijst met parameters weergegeven die u kunt wijzigen. Om het voor aanvallers moeilijker te maken om een wachtwoord brute force te gebruiken om in te loggen op het systeem, moet het wachtwoord aan complexiteitsvereisten voldoen

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het item en selecteer de opdracht "Eigenschappen". Klik op het tabblad Lokale beveiligingsoptie op de schakelaar naar de positie Ingeschakeld. Om erachter te komen wat de wachtwoordvereisten zijn, gaat u naar het tabblad Parameteruitleg.

Stap 4

In principe kan elke code worden uitgebreid met behulp van de brute-force-methode - de vraag is hoe lang het duurt. Als het inlogwachtwoord van tijd tot tijd verandert, wordt de kans dat hackers in het systeem kunnen binnendringen aanzienlijk verkleind. Gebruik de optie Maximale wachtwoordleeftijd. Als u deze parameter op 0 zet, is de code onbeperkt geldig. De geldigheidsduur kan worden ingesteld van 1 dag tot 999. Het is redelijk om het wachtwoord één keer per maand te wijzigen.

Stap 5

Gebruik de optie "Unieke wachtwoorden vereisen" om herhaald gebruik van dezelfde code te voorkomen. De waarde kan van 1 tot 24 zijn. Het bepaalt het aantal wachtwoorden dat aan een bepaald account is gekoppeld.

Stap 6

Als gebruikers echter niet altijd nieuwe wachtwoorden willen onthouden, kunnen ze de oude code retourneren. Gebruik de instelling Minimumleeftijd voor wachtwoord om dit te voorkomen. Stel de periode in waarin het ingestelde wachtwoord geldig is. Als de parameterwaarde 0 is, kunt u de code onmiddellijk wijzigen.

Stap 7

Vouw het accountvergrendelingsbeleid uit. In de parameter "Blokkeerdrempel" kunt u het aantal pogingen instellen om het inlogwachtwoord in te voeren. Bepaal met behulp van de waarden "Accountvergrendeling …" en "Vergrendelingsteller resetten …", hoe lang het duurt voordat de gebruiker opnieuw probeert in te loggen.

Stap 8

Als de informatie kritiek is, kunt u de ontgrendeling handmatig instellen door de netwerkbeheerder. Stel hiervoor de parameter "Accountblokkering …" in op 0.

Stap 9

Gebruik in de groep Lokaal beleid het item Toewijzing van gebruikersrechten om te bepalen in hoeverre ledengroepen zelfstandig acties kunnen ondernemen die van invloed kunnen zijn op de beveiliging van uw computer.

Stap 10

Activeer het item "Beveiligingsopties". Hier kunt u het gebruik van verwisselbare media en schijven voor verschillende gebruikersgroepen in- of uitschakelen, toegang tot de gastaccountinformatie, installatie van stuurprogramma's en software, enz.

Stap 11

Om beveiligingsbeleid in Windows 7 uit te voeren, gebruikt u de Win + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren op te roepen. Voer in de open regel het commando secpol.msc in. Je kunt het anders doen. Roep in het menu Start de zoekbalk op en typ Lokaal beveiligingsbeleid.

Aanbevolen: