Een Veld Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Veld Hernoemen
Een Veld Hernoemen

Video: Een Veld Hernoemen

Video: Een Veld Hernoemen
Video: Excel Pivot Tables van nul tot expert in een half uur + Dashboard! 2024, Mei
Anonim

Databasetabellen die informatie opslaan hebben eigenlijk weinig te maken met de kolommen, rijen en cellen die we gewend zijn. Om de terminologie te vereenvoudigen, kan de kolomkop van een voorwaardelijke tabel echter worden beschouwd als de naam van een veld in een echte tabel in de database. De taak van het hernoemen van een dergelijke kolom bij gebruik van de meest gebruikte MySQL DBMS bij webprogrammering is het gemakkelijkst op te lossen met de toepassing PhpMyAdmin.

Een veld hernoemen
Een veld hernoemen

instructies:

Stap 1

Download het phpMyAdmin-configuratiescherm naar uw browser - de bijbehorende link vindt u in het configuratiescherm van uw hostingbedrijf. Het linkerframe van dit paneel bevat een lijst met databases die voor u beschikbaar zijn - selecteer degene waarin de vereiste tabel zich bevindt, en de lijst met tabellen van de geselecteerde database wordt in dit frame geladen.

Stap 2

Klik op de link voor de tabel waarvan u het veld wilt hernoemen. In het rechterframe opent het programma een pagina met daarin een tabel met informatie over de velden. Zoek in de kolom met de kop "Veld" de naam die u wilt wijzigen en plaats een vinkje in het selectievakje van deze regel. Klik vervolgens op het potloodpictogram - het wordt onder de tafel geplaatst, in de regel met het label "Gemarkeerd" en wanneer u eroverheen beweegt, verschijnt de tekst "Bewerken".

Stap 3

Wijzig indien nodig de naam naast "Veld" op de volgende pagina die in het rechterframe wordt geladen. Hier kunt u ook andere wijzigingen voor dit veld opgeven - de codering wijzigen, een ander gegevenstype selecteren, de standaardwaarde instellen, enz. Klik vervolgens op de knop "Opslaan" aan de rechterkant en onder de tabel met parameters van het veld dat moet worden gewijzigd. PhpMyAdmin zal het vereiste verzoek vormen en verzenden naar de SQL-server, en na ontvangst van het antwoord, zal het u een bericht tonen over de resultaten van de bewerking.

Stap 4

U kunt de interactieve naamgevingsmodus niet gebruiken, maar voer zelf de benodigde SQL-query in. Om dit te doen, klikt u op de "SQL"-link bovenaan het rechterframe en typt u de vraagtekst in het tekstveld van het formulier dat wordt geopend. Het kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: ALTER TABLE `tableName` CHANGE` oldName` `newName` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL Hier is tableName de naam van de tabel, oldName is de naam van het veld voordat de naam wordt gewijzigd, en newName is na. Nadat u het verzoek hebt ingevoerd, klikt u op de knop "OK" en het programma gaat verder met het verzoek op dezelfde manier als in de vorige stap - het verzendt het naar de server en presenteert informatie over de uitvoeringsresultaten.

Aanbevolen: