Hoe Maak Je Kleurenmuziek Voor Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kleurenmuziek Voor Een Computer
Hoe Maak Je Kleurenmuziek Voor Een Computer

Video: Hoe Maak Je Kleurenmuziek Voor Een Computer

Video: Hoe Maak Je Kleurenmuziek Voor Een Computer
Video: How to Connect a MIDI Keyboard to a Computer 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen luistert naar muziek op een computer. Maar het is veel prettiger als je favoriete melodieën worden begeleid door licht. Kleurenmuziek is een vrij populair fenomeen. Het wordt bestuurd door het programma "Light Music". Download het programma en installeer de LPT-driver. Start "Lichte muziek". De aanwezigheid van een LPT-poort in de computer geeft u de mogelijkheid om de benodigde elementen te solderen.

Hoe maak je kleurenmuziek voor een computer
Hoe maak je kleurenmuziek voor een computer

Noodzakelijk

Personal computer, LED's, LPT-connector en kabel, draden

instructies:

Stap 1

Het wordt aanbevolen om dit apparaat aan te sluiten met een DB-25M-stekker. Sluit de diodes aan op de achterkant van de stekker. Verbind de eerste LED met de tweede enzovoort. Sluit de LED's rechtstreeks aan op de LPT-poort (als er geen DB-25M-stekker is). De LPT-poort is symmetrisch, dus het is heel gemakkelijk om de pinnen te verwarren. Wees voorzichtig en controleer elke draad en pin op problemen.

Selecteer de weerstandswaarden experimenteel. Ze zijn zowel afhankelijk van de gebruikte LED's als van de kenmerken van de specifieke poort. Probeer het eens met een weerstand van 33 of 47 ohm. Als de helderheid niet genoeg is, kan de weerstand worden verwijderd. Meet de stroom die door de LED vloeit. Neem alle 12 diodes van hetzelfde merk en dezelfde kleur. Voordat u gaat solderen, kunt u het beste de polariteit bepalen. Er kan een schakelaar worden gebruikt.

Stap 2

Plaats de LED's op een manier die het beste bij u past. Plaats 12 diodes langs een cirkel met een straal van 30-40 mm. Gebruik de behuizing van de systeemeenheid, deksel van de compartimenten, een getinax-plaat of dik karton als paneel. Boor gaten met de vereiste diameter en verwijder onnodig vuil. De diode moet strak in het gat passen. Soldeer eerst de LED's op de printplaat. Controleer het ontwerp. Als de computer opnieuw opstart of uitvalt bij het aansluiten van het apparaat, verwijder dan snel de lintkabel uit de poort. Ga dan op zoek naar fouten en schakel het weer in. U kunt de LED's bedienen met het programma LptPort.exe. Om de computer te laten knipperen, kunnen neonlampen worden ingebouwd. Als er geluid is, gaan ze knipperen.

Stap 3

Een heel gemakkelijke manier om muziek met licht te krijgen, is door de WinAmp-speler te downloaden. Installeer het op uw computer. Start de speler. Klik op "Start" en ga naar de "Configure plug-in" instellingen. Bovenaan het venster bevindt zich een display dat het spectrum van audiosignalen weergeeft. Met de optie "Effecten gebruiken" kunt u meerdere effecten tegelijk weergeven. Ga naar de optie "Effectinstellingen". Doe wat voor jou het beste werkt. "Level" - werkt als een normaal geluidsniveau, hoe luider het geluid, hoe meer lampjes branden. "CMU" - hiermee kunt u elke gloeilamp afstemmen op het frequentiebereik. "Running lights" - het effect werkt ongeacht het spectrum, gebruikt alleen zijn eigen instellingen. "Inverteren" is bedoeld om het resultaat in omgekeerde vorm weer te geven, d.w.z. in plaats van een licht zal er een schaduw zijn en vice versa. Maak de instellingen en sla ze op met de knop "Opslaan".

Aanbevolen: