Hoe Maak Je Een Continu Inkttoevoersysteem Voor Een Printer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Continu Inkttoevoersysteem Voor Een Printer?
Hoe Maak Je Een Continu Inkttoevoersysteem Voor Een Printer?

Video: Hoe Maak Je Een Continu Inkttoevoersysteem Voor Een Printer?

Video: Hoe Maak Je Een Continu Inkttoevoersysteem Voor Een Printer?
Video: De printkop van de Epson SX 130-printer vervangen 2024, Mei
Anonim

Continu inkttoevoersysteem - Een inkjetprinter die inkt aan de printkop levert vanuit hervulbare reservoirs. Dankzij dit systeem worden de printkosten aanzienlijk verlaagd en bespaart de gebruiker duizenden procenten. Laten we eens kijken naar het installatieproces van CISS aan de hand van het voorbeeld van een EPSON-printer.

Hoe maak je een continu inkttoevoersysteem voor een printer?
Hoe maak je een continu inkttoevoersysteem voor een printer?

instructies:

Stap 1

De containers die worden gebruikt in het continue inkttoevoersysteem moeten worden gevuld met inkt van de kleur die op elke fles en container is aangegeven. Zorg ervoor dat u geen kleuren door elkaar haalt om later onjuiste kleurmenging te voorkomen.

Stap 2

Gebruik een spuit om lucht uit alle patronen één voor één door de uitlaat te evacueren, terwijl u de containers 45 graden kantelt. Door de lucht te evacueren, ontstaat er een vacuüm in de cartridges en vullen ze zich met inkt.

Stap 3

Koppel de printer los, verwijder de cartridges die erop zijn geïnstalleerd. Nadat u de cartridges hebt verwijderd, verwijdert u de cartridgeklep om het systeem te installeren. Plaats de cartridges die zijn aangesloten op de CISS in de printerwagen. Plaats het slanglint over de cartridges en bevestig de slangstandaard aan de tweede cyaancartridge van links, pas de slanglengte dienovereenkomstig aan. De lengte is optimaal als de trein bij het naar links en rechts bewegen van de wagon tot stilstand niet naar beneden hangt en de beweging van de wagon niet hindert.

Stap 4

De externe inkttanks moeten gelijk met de printer worden geïnstalleerd. Sluit de printer aan op uw computer en steek de stekker in een stopcontact. Net als bij het vervangen van inktpatronen, reinigt de printer automatisch de spuitmondjes van de printkop. Wanneer het reinigingsproces is voltooid, stuurt u een testpagina naar de printer. Als sommige spuitmondjes niet volledig afdrukken (strepen worden waargenomen), reinig dan de spuitmondjes van de printkop met behulp van de opties van de printerdriver, laat deze 40-60 minuten rusten en druk opnieuw een testpagina af. Mogelijk moet u deze stappen 2-3 keer herhalen om de lucht volledig uit de printkop te verwijderen.

Aanbevolen: