Hoe De Scherminstellingen Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Scherminstellingen Te Wijzigen
Hoe De Scherminstellingen Te Wijzigen

Video: Hoe De Scherminstellingen Te Wijzigen

Video: Hoe De Scherminstellingen Te Wijzigen
Video: Neurokeys: Locatie instellingen wijzigen 2024, Mei
Anonim

De aanwezigheid van een dure videokaart en een goede monitor is nog steeds geen voldoende voorwaarde voor comfortabel werken op een computer, aangezien de juiste instelling noodzakelijk is. Een verkeerd geconfigureerd videosysteem, zelfs het modernste en duurste, zal u alleen maar teleurstelling en vermoeidheid in uw ogen bezorgen.

Hoe de scherminstellingen te wijzigen
Hoe de scherminstellingen te wijzigen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7), basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om de videoadapter en monitor in Windows XP te configureren, opent u het bureaubladcontextmenu door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Instellingen".

Stap 2

Door de schuifregelaar van de instelling "Schermresolutie" te verplaatsen, stelt u de resolutie in waarmee u zonder vermoeide ogen kunt werken. De waarde van deze parameter is zeer individueel, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker. Als de afbeelding te klein is bij de geselecteerde resolutie, gaat u naar het tabblad Algemeen en verhoogt u de waarde van de schaalfactor.

Stap 3

Kies een waarde uit de kiezer Kleurkwaliteit. Het aantal kleuren en tinten dat hier wordt weergegeven, is ingesteld. Hoe hoger de waarde, hoe beter de weergave van complexe afbeeldingen.

Stap 4

Open de "Eigenschappen van de monitoraansluitmodule" door op de knop "Geavanceerd" te klikken. Stel op het tabblad "Monitor" de waarde in van de parameter voor de vernieuwingsfrequentie van het scherm. Hoe hoger deze waarde, hoe minder uw ogen vermoeid raken door het flikkeren van de monitor. Klik op de knop "Toepassen" om alle wijzigingen door te voeren.

Stap 5

Als uw besturingssysteem Windows 7 is, gebruikt u de toepassing dccw.exe. Start het vanuit de applet "Configuratiescherm" "Scherm" door op de knop "Kleurkalibratie" te klikken. Het Setup Wizard-venster wordt geopend, waar u, na de voorgestelde acties, het videosysteem van uw computer kunt verfijnen.

Aanbevolen: