Hoe Maak Je Een Panorama In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Panorama In Photoshop
Hoe Maak Je Een Panorama In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Panorama In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Panorama In Photoshop
Video: Hoe maak je een fish eye panorama in Photoshop? 2024, Mei
Anonim

Een panorama kan worden gemaakt wanneer er een reeks afbeeldingen is vastgelegd in hetzelfde horizontale vlak. Het kan best moeilijk zijn om meerdere foto's samen te voegen tot één. Vereenvoudig de verwerking van panorama's met Adobe Photoshop.

Hoe maak je een panorama in Photoshop
Hoe maak je een panorama in Photoshop

Noodzakelijk

  • - pc;
  • - Adobe-Photoshop.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om meerdere afbeeldingen te combineren tot één panorama. Alle vermelde recepten werken vanaf de CS3-versie. Bereid eerst alle afbeeldingen voor op verwerking. Foto's moeten worden geconverteerd naar JPG-indeling.

Stap 2

Open Adobe Photoshop op uw pc. Ga naar het menu Bestand / Bestand, zoek het menu-item Automatisering / Automatiseren en "Fotomontage" / Fotomate. Open vervolgens de voorbereide snapshots: klik op "Bladeren" en selecteer de gewenste bestanden door ze met de muis te selecteren in het dialoogvenster. In het dialoogvenster Automatisch kunt u een groot aantal instellingen selecteren en toepassen. Gebruik bijvoorbeeld de opdracht Interactieve lay-out van Fotoshop.

Stap 3

Selecteer het door het vakje op de eerste regel van het functievenster aan te vinken. Gebruik de optie Alleen herpositioneren om te zien hoe alle geopende foto's eruit zullen zien. Als u de afbeeldingen in perspectief wilt bekijken, selecteert u de optie Perspectief. Met de selectietool kunt u de foto selecteren en verplaatsen.

Stap 4

Probeer de tool voor het verplaatsen van de weergave, zoom en roteer vervolgens. Het verdwijnpuntgereedschap komt ook goed van pas. Gebruik het als transparante pixels zichtbaar worden na het werken met afbeeldingen. De eenvoudigste manier om alle foto's samen te voegen tot een panorama, is door de tool Alleen verplaatsen te gebruiken.

Stap 5

U kunt een panoramische opname maken zonder de automatische modus te gebruiken. Open de snapshots die moeten worden gemaakt in de normale modus: Bestand> Openen als. Bereken de totale lengte van de bestanden met behulp van de liniaalfunctie. Maak vervolgens met behulp van de verkregen parameters een nieuw bestand: file> create> new. Bewaar de rest van de parameters standaard.

Stap 6

Sleep foto's naar dit bestand en zet ze op een rij. Strek ze op elkaar en maak de gewrichten glad. Gebruik de schuifregelaar "Transparantieniveau" en wis de te zichtbare randen van de naden met een zachte gum. Gebruik indien nodig de tools "Spons", "Burn", "Dodge".

Aanbevolen: