Hoe Een Panorama Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Panorama Te Lijmen
Hoe Een Panorama Te Lijmen

Video: Hoe Een Panorama Te Lijmen

Video: Hoe Een Panorama Te Lijmen
Video: Toilet paper + Glue = Realistic Ocean water 2024, April
Anonim

Er zijn een groot aantal programma's voor het samenvoegen van panoramische afbeeldingen. Sommige zijn gratis, andere zijn shareware. Om niet veel beeldverwerkingsprogramma's op je computer te hebben staan, kun je beter een universeel programma gebruiken voor alle soorten beeldverwerking, Adobe Photoshop. Hoe een panorama ermee te lijmen?

Hoe een panorama te lijmen
Hoe een panorama te lijmen

Noodzakelijk

Computer, Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open Adobe-Photoshop. Het versienummer doet er niet toe, behalve voor zeer oude releases. Ga naar het menu "Bestand" in de linkerbovenhoek van het programmavenster. Klik vervolgens op de regel "Openen" op het geopende tabblad of druk op Ctrl + O.

Stap 2

Selecteer in het geopende bestandsbrowservenster de afbeelding die u nodig hebt en klik erop. De afbeelding wordt geopend in het Adobe Photoshop-venster. Herhaal bovenstaande stappen voor je andere afbeeldingsbestanden die je gaat samenvoegen.

Stap 3

Nadat u alle foto's die u wilt plakken hebt geopend, gaat u terug naar het menu "Bestand" en klikt u op de regel "Automatisering". Klik op het tabblad dat verschijnt op de regel "Foto's samenvoegen …". Er verschijnt een venster met de bestanden die u hebt geselecteerd. Klik in dit venster op de knop "Ok".

Stap 4

Uw bestanden verschijnen in een nieuw venster, over elkaar heen gelegd. Als je een venster hebt met de tekst "De photomerge-module kan geen afbeeldingen automatisch naar een enkel panorama brengen ….." enz., klik dan op "OK" en sleep de afbeeldingen van het bovenste gedeelte naar het werkvenster. Sleep ze met de muis in verschillende richtingen uit elkaar. De geopende afbeeldingen hebben een semi-transparante uitstraling. Ze kunnen met de muis over het hele werkoppervlak van het venster worden gesleept, bovenop elkaar.

Stap 5

Aan de linkerkant van het venster bevindt zich een paneel met symbolen voor een pijl, beeldrotatie, zoom en een hand voor het manipuleren van foto's. In het rechtergebied zijn er extra opties voor beeldvergroting, transformatie en andere bewerkingen.

Stap 6

Nadat je de afbeeldingen hebt gecombineerd, klik je op de knop "Ok" en je hebt een kant-en-klaar panorama. Bewaar het voltooide panorama op de gewenste locatie op uw computer en in het gewenste formaat door het menu "Bestand" - "Opslaan als …" te openen.

Aanbevolen: