Hoe Windows 98 Helemaal Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 98 Helemaal Opnieuw Te Installeren
Hoe Windows 98 Helemaal Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe Windows 98 Helemaal Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe Windows 98 Helemaal Opnieuw Te Installeren
Video: Поддержка тем в Windows 98 2024, April
Anonim

Het besturingssysteem Windows 98 is een bijgewerkte versie van Windows 95. Het is gebaseerd op MS-DOS 7.1 en is een 16/32 bit hybride product. Windows 98 kan worden geïnstalleerd met behulp van de juiste installatieschijf.

Hoe Windows 98 helemaal opnieuw te installeren
Hoe Windows 98 helemaal opnieuw te installeren

instructies:

Stap 1

Om een systeem helemaal opnieuw te installeren, moet u een primaire harde schijfpartitie maken en daarop een bestandssysteem installeren. Windows 98 draait op FAT 16- en FAT 32-systemen, die verschillen in de maximale grootte van partities. U kunt het programma Fdisk gebruiken om schijfpartities te maken.

Installeer de opstartdiskette van Windows 98 en start uw pc opnieuw op.

Stap 2

Selecteer het menu-item "Computer starten zonder cd-ondersteuning", druk op Enter, er wordt een opdrachtprompt geopend, voer de opdracht fdisk in en druk op Enter. Als de schijf een capaciteit heeft van meer dan 512 MB, verschijnt er een bericht over ondersteuning voor grotere schijven, druk op Y om het FAT 32-systeem te installeren en dienovereenkomstig ondersteuning voor grote schijven.

Stap 3

Het Fdisk-menu verschijnt. Gebruik de secties "Een DOS-partitie of logische DOS-schijf maken" en "Een primaire DOS-partitie maken" om schijfpartities te maken. Op de vraag "Alle beschikbare ruimte gebruiken voor de hoofd-DOS-partitie?" druk op Y en vervolgens op Enter. Druk twee keer op Esc.

Stap 4

Start je computer opnieuw op. Selecteer opnieuw het menu-item "Start de computer zonder cd-ondersteuning", druk op Enter.

Stap 5

Voer de opdrachtindeling c: in en druk op Enter. Er verschijnt een bericht waarin staat dat alle gegevens tijdens het formatteren worden vernietigd, druk op de Y- en Enter-toetsen. Formatteer alle schijfpartities op deze manier.

Stap 6

Na het partitioneren en formatteren van de schijf, kunt u beginnen met het installeren van het systeem.

Installeer de Windows 98-opstartdiskette en start uw computer opnieuw op, selecteer Start with Devices and Disks Support, druk op Enter.

Stap 7

Plaats de Windows 98-schijf en voer op de opdrachtregel x: / setup in, waarbij x het label van het cd-station is.

Druk op de Enter-toets en volg de instructies op het scherm.

Aanbevolen: